Diktatordag

Kim Jong Il firar sin 68-årsdag tydligen. Det firas genom att alla nordkoreanska barn får varsin godispåse. Man hade också ett toppmöte för att slå fast att Kim är "den mest framstående politiske ledarfiguren och en makalöst briljant befälhavare".

Det här får mig att vilja göra en liten lista på topp 5 galnaste diktatorn

På femte plats eftersom han ändå är på tapeten:


Kim Jong Il. Fullkomligt galen. Men framförallt så är han nog inte det egentligen, han har bara sin befolkning i ett sånt järngrepp att han kan lura i dom vad som helst. Till att börja med så köper befolkningen att leva i världens enda nekrokrati då den avlidne presidenten Kim Il Sung är utnämd till evig president, och att sonen Kim Jong Il bara är ställföreträdare.

 

Han är ganska duktig på att också framställa sig själv i god dager genom sin totala makt över all media i Nordkorea. T ex kunde man läsa att Kim på sin första runda golf någonsin gjorde 11 hole-in-ones och gick runt på 36 under par. Ingen annan i världen har varit i närheten någonsin. Han anses också vara världshistoriens bästa poet. Han har självklart också regisserat världens bästa film, efter att ha kidnappat två av Sydkoreas bästa regissörer. Fick just veta att nationalblomman heter kimjongilia, undrar varför?

 

Han lägger sig mycket i undervisningen, och ett exempel som finns i matteboken på lågstadienivå är ”om du ha tre amerikanska soldater och skjuter två, hur många finns kvar?”. Han motiverar också att befolkningen inte får använda internet fritt med att han är internetexpert och vet att det bara är dåliga saker på internet.

 

Det finns mycket mer spännande att berätta, men jag avslutar med att han också har förbjudit alla frisyrer utom fem. Håret på män ska vara exakt fem centimeter. Är man över 70 år så får man dispens, om det längre håret används till att täcka flinten. Självklart är han med sin höga frisyr undantagen.

Kolla in i morgon för fjärdeplatsen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0