Tårar

Jag såg bilden nedan och tappade fattningen.

Fullständigt.

Ärligt, Smärtsamt, glädjeböljande, frustrerande, trånande och melankoliskt sorgset. Lyckligt och gråtmilt på samma gång.

Bilden föreställer inget mer märkvärdigt än min son på språng i sin soldräkt. Vi som känner honom ser direkt att det här är en liten pojke som just busat med någon och flyr för allt vad dräkten håller. Trygg, säker, lycklig.

På ett sätt så avundas jag honom, samtidigt som jag är i samma tanke känner de varmaste känslor jag känt i hela mitt liv vilket gör mig rädd på ett bra sätt.

-----------------------------------

Det är med väldigt få  som jag på allvar diskuterat min pappa med. Jag har ingen som jag diskutarar min pappa med fullt ut. Pappa dog 1999 och det är länge sen. Jag tänker på honom ibland, oftast i tankegångar av vad han har missat i mitt liv, att han är farfar och sånt.

Nu när jag ser min egen son springa omkring på det ställe som jag själv kan räkna 920 av mina 1000 bästa minnen i livet ifrån, så inser jag på något sätt hur mycket jag saknar min egen pappa. Det är faktiskt inte bara känslorna av att han missat mitt liv som gör ont, utan att jag faktiskt missat hans liv. Jag ser mig själv så oerhört tydligt i min egen son, och jag är så ledsen för min älskade pappas skull att han aldrig fick träffa Vilhelm.

Det här sker för sent för mig själv, men jag saknar dig så oerhört pappa. Den här bilden är en hyllning till dig och mig och så som jag minns våra bästa stunder.

Ditt vackra barnbarn Vilhelm som fyller två idag.


Första semesterdagen till ända

Idag har första dagen då jag tar ut semester passerat. Jag har haft en riktig vilodag då jag gick upp med Vilhelm och satt och myste, somnade, vaknade då han klättrat upp för trappan och väckt mamma. Åt frukost, la mig i soffan somnade, gick upp och stekte wallenbergare, (bara nästan, jag hade inga äggulor eller tillräckligt med grädde) gick och la mig och sov med Vilhelm. Jag och Vilhelm blev väckta med nybakta muffins och kaffe/saft. Det var trevligt. Sen kände vi att det var dags att börja dagen, så vi tog på jaktbyxorna och gav oss ut på dynboxjakt. Vi inledde lite enkelt på mio, men dom hade inga boxar. Sen åkte vi förvi ÖoB men dom hade bara en plastbox och vi ville helst ha trä. Då åkte vi till Ica Maxi och kammade noll boxar men vi handlade lite mat och sånt. Sen åkte vi till ursprungstanken Jula där vi hade hittat en på nätet som kändes bra men kanske lite dyrare än vi tänkt oss. Men den var ganska fin.



När vi kom hem så var det matlagningsdags igen, det blev en arrabiata som blev ganska stark, men välsmakande. Sen snickrade vi dynbox. Det visade sig att några av de färdigborrade hålen var fel så jag fick ta fram borr och sånt. Det blev ganska sent, och jag byggde klart boxen medan Jenny och Sill gick och la sig. Och nu sitter jag här och rapporterar.

I går var syster Haloumi här med familj, det var väldigt trevligt. Så här trevligt hade vi det.









Hejdå.


39 minuter kvar

39 minuter kvar innan semestern börjar. Det ska bli ganska skönt. Jag har köpt en öl som jag ska knäppa på klockslaget 16.00.

Det har inte varit så kul att jobba dom här sista dagarna, den här bilden fick jag från landet i förrgår när jag jobbade

Kusiner som delar stövelpar och är ganska gulliga.

Hejdå!


Recepttips

Jag råkade hitta ett recept som man kan testa i helgen.



http://bertc.com/subfive/recipes/wholecamel.htm

Receptet ser ut så här:

Whole Stuffed Camel In a cookbook called International Cuisine, presented by California Home Economics Teachers, 1983 (ISBN 0-89626-051-8), you will find:

Stuffed Camel
1 whole camel, medium size
1 whole lamb, large size
20 whole chickens, medium size
60 eggs
12 kilos rice
2 kilos pine nuts
2 kilos almonds
1 kilo pistachio nuts
110 gallons water
5 pounds black pepper
Salt to taste

Skin, trim and clean camel (once you get over the hump), lamb and chicken. Boil until tender. Cook rice until fluffy. Fry nuts until brown and mix with rice. Hard boil eggs and peel. Stuff cooked chickens with hard boiled eggs and rice. Stuff the cooked lamb with stuffed chickens. Add more rice. Stuff the camel with the stuffed lamb and add rest of rice. Broil over large charcoal pit until brown. Spread any remaining rice on large tray and place camel on top of rice. Decorate with boiled eggs and nuts. Serves friendly crowd of 80-100.

Shararazod Eboli Home Economist, Dammam, Saudi Arabia Collected by Bert Christensen Toronto, Ontario

Jag gillar verkligen hur man har strösslat lite blandade smådjur runt kamelen. Tjusigt!


Jag hittade också det här receptet:

Salmonella
1 fresh salmon filet per person
1 jar of Nutella

Spread a thin coating of Nutella on each salmon filet, and let the salmon 'marinate' for 30 minutes. Grill briefly on each side over hot coals. The Nutella will form a delicious glaze.

Så det är bara att gå ut och laga mat!

P.S. Jag kan inte låta bli att tycka att den här är rolig.




D.S.


Landet och larv

I lördags var vi på landet, det var väldigt skönt eftersom det var så sjukt varmt. Jag klippte lite gräs, vi käkade sill till lunch och grillade till kvälls. En mycket trevlig dag. Det var 24(!) grader i vattnet, så jag hoppas att det kan fortsätta vara så varmt ända tills landetveckan. Och gärna under själva veckan också.

Här ser vi kusinerna bada lite.  



Jag har kommit på att helgrilla fläskytterfilé är väldigt gott. Det blir oerhört mört och saftigt om man gör det. Testa själva vettja! Jag är inte alls så förtjust i fläskkotlett i normala fall eftersom jag tycker att det lätt blir torrt. Fläskytterfilé är ju egentligen bara fläskkotlett, så det bevisar att det går att göra bra. Och med det i åtanke så måste det vara ännu godare att göra hel fläskkotlettrad med benet kvar. Jag ska hålla ögerna öppna efter en sån.


jag har inte fredagslarvat mig på ett tag, så jag hyllar ett av komikens roligaste verktyg, örfilen.





Här är en kille som är så full att han inte ens borde få äga kläder.


Helg

Jag har kommit på varför jag skriver så lite som jag gör. Jag tycker själv att jag är ganska god vän med ord och tycker om att skriva. Problemen är dock tvenne; jag är lat och jag har inget att skriva om. Så är det med det, så jag får vara nöjd och glad så fort det råkar komma ut några små ord på den här sidan.

Det har inte hänt så mycket sen sist, förutom att jag skickade den här till min muslimska kollega. Hon tyckte den var inte söt.  

Hon hade bokat in en kund till mig under min semester. Jag kontrade med att boka in att hon skulle vispa mjölk till det blev ost den 21/7 kl 03:00 till 22:00.

Jag har otroligt dålig arbetsmoral idag. Jag kommer inte igång med arbetsdagen helt enkelt. Jag är verkligen verkligen på semester idag utan att fysiskt vara så.

Vilhelm har ögoninflammation. Jag tycker synd om honom, han ser inte klok ut. Men han var väldigt gullig i morse då han följde efter mig upp ur sängen och in i badrummet och med sitt jättekladdiga och igenmurade öga sa "Tvätta ögat" och klättrade upp på fotpallen.

Jag tycker att det är intressant att han självmant uppmuntrar det, trots att det måste vara både obehagligt och göra ont att tvätta ögonen på det sättet när man måste dra bort klumpar av stelnat var från ögonfransarna. Duktig gosse.

Hans största passion här i livet är att gunga. Det är ett ständigt tjat om det hemma. Gungan nedan verkar vara särskilt mysig för han somnar i den så fort han hamnar där. Gungan på bilden går att besöka i en park i Hällbybrunn utanför Fläskkorvstuna.


Trevlig helg!


RSS 2.0