Tydligen svårt, här kommer en avgörande ledtråd


Nu kanske ni kan!

gissa historiska personligheten

Eftersom ingen kunde se likheten mellan Alex >(Malcom) och Clockwork Vilhelm så gör jag det lite enklare.

Gissa historisk person kära mf läsare!


A clockwork Vilhelm

Nu kanske det blev lite mer likt


Mat och Vilhelm

De senaste dagarna har matambitionen varierat kraftigt. I söndags hade jag hög skaparglädje och inledde (efter en frukost med egenpressad apelsinjuice, kokt ägg, fralla med god skinka och god ost, yoplait-yoghurt och lite sånt) så började jag att skära färsk torskfilé till fina fiskpinnar som jag dubbelpanerade och stekte i rikligt med smör och lite rapsolja. Till det serverades hemmagjort remouladsås och potät.

Ungefär en halvtimme efter att vi ätit klart så var det dags att börja med middagen. Det blev klassisk bolognese som tog totalt 6 timmar att tillaga. Väääääldigt mustigt och gott blev det.

I måndags åt vi matlåda till middag, canneloni med ricotta och spenat från lördagkvällen. Skönt att slippa laga. Så idag åt vi blodpudding till middag.

"Vaddå matambitionen varierat kraftigt?" påpekar då vän av ordning, och ler hånfullt i mjugg. Jag ber er genast att smeta ut leendet till ett mer välvilligt, och lyssna på fortsättningen. När blodpuddingen var uppäten (Vilhelm åt lika mycket som jag, OBS inte överdrift) så började jag genast att koka köttragu av något slag. Jag improviserar ganska vilt och jag vet inte var det landar, men jag vill att köttet ska få koka sönder nästan helt, och servera till någon pasta som jag råkar veta är gott till. den har kokat i 5 timmar hittills.

När jag sparkat igång grytan så gick jag och tränade för första gången på en månad. Skönt men jag kommer nog att få betala dyrt i övermorgon.

För att öka chanserna att någon ska kommentera inlägget så lägger jag upp några bilder på sötsillen med nya kameran!


Vilhelm så sur att han vattnat sig själv. Ett allt vanligare fenomen i det Karlsson/Petterssonska hushållet

Bättre humör under den efterföljande tvagningen

Det är svårt att behålla irritation över tidigare surhet när han ser ut så där

Vilhelm försöker se ut så här:

Likt va? Bara rehabilitering hatt och hängslen som saknas

Vilhelm svarar på frågan "Var är Vilhelms fot?

Hejdå!

märklig natt

Igår somnade jag med sillhelm kl 20.00 ungefär. Jag tror att Jenny gick och la sig kl 21.00. Jag sov ganska oroligt, men vaknade och var aspigg kl 1.30. Jag gick upp. Tvingade mig själv att gå och lägga mig ca 5.00, men kunde inte somna. somnade kanske 6.00 eller så. Jenny gick upp 6.20 och sill 6.30. Jag är lite trött nu faktiskt...

Vi har köpt en ny kamera bara för att göra det fint här på bloggen, men jag har inte hunnit fota några seriösa bilder än. det kommer säkert.

Livets mat

När man gör barn behöver man säd och ägg. Mamman producerar sen mjölk för barnets överlevnad.

Det slog mig att det är samma beståndsdelar som en pannkaka!

Trevlig dag!

Panties townhotel and spa

Jag har varit lite dålig på att uppdatera på senaste tiden, ber om ursäkt för det.

Jag har haft ett spännande ryggskott de senaste dagarna. Det smällde till i måndag eftermiddag, och så ignorerade jag det lite granna och så small det till ännu värre och jag fick bli hämtad från jobbet av Jenny. Hem och la mig några timmar (fel gjort, man ska gå och inte vila). När jag gick upp sen så tog det ungefär en timme innan jag kunde ta det första steget. Nu har det gått några dagar med rehabpromenader i hemmet, och det börjar bli bra igen. Lite surt att jag bara hann börja med träning innan det först blev magsjuka, sen jul och sen ryggskott. Få se när jag är i träningsbart skick igen, men just nu tror jag att det blir svårt eftersom jag först idag kunde sätta på mig strumpor helt själv.

I helgen löste jenny in sin födelsedagspresent och vi åkte till Trosa Stadshotell och Spa för en trevlig liten stund. Det började ganska trist, för i det paketet vi bokat så ingår varsin valfri spabehandling men alla behandlingar var fullbokade. Jag tycker nog att det är inte så bra gjort av dom faktiskt. Istället fick vi en timme i bubbelbad med champagne och lite sånt. Det var faktiskt väldigt mysigt bara det, även om man kanske hellre ville ha en behandling.

Vi fick betala fullpris ändå, men vi blev uppgraderade till svit istället för dubbelrum.

Det jag såg nästan mest fram mot var middagen. Det var en fyrarätters med tillhörande vinpaket. Menyn var till synes välkomponerad. Låt mig ta er igenom den:

Den inleddes med en liten "bonus", en aptitretare i form av en kräftröra. Tänk burkkräftstjärt i majonnäs så blir det ganska rätt, dvs inget att hänga i granen men heller inte äckligt. Intetsägande helt enkelt, och ganska onödig.

Förrätten var mer intressant. Det var rökt vildand med karl-johancreme och syltade kantareller, pumpa och oxsvansragu. Till det serverades ett gott chiantivin som passade utmärkt till. Maten var helt ok, ragun var det bästa på hela måltiden. Däremot så tycker jag att smakerna inte passade ihop riktigt, och ragun och anden hade inget på samma tallrik att göra.

Huvudrätten var hälleflundra med kronärtkocksrisotto och lite annat till. Den första vi fick in var helt torrstekt och vi fick in nya (bra hanterat av restaurangen). Väl där var det gott men verkligen inte mer. Jag tyckte att med tanke på råvarorna borde det helt enkelt vara godare. Återigen fick vi dock ett väldigt bra vin till, det kunde dom verkligen. En trevlig chardonnay som passade utmärkt.

Mellanrätt var ädelostglass med kanderade (eller kandiderande som servitrisen sa) nötter och fänkål. Intressant i en tugga, sen inte särskilt gott.

Efterrätt var ostbuffé och ett portvin till det. Gott, men det var alldeles för lätt att ta lite för mycket ost och så tillbringades resten av kvällen i sängläge.

Matbetyget blir låga 2,5 av 5.

Men totalt sett måste jag säga att jag hade en väldigt trevlig vistelse, och jag åker gärna dit igen.

Julen är slut

Nu är julen slut, och vad kan passa bättre än att sjunga ut julen tillsammans med Sillhelm?





Gott ny år läsare!

RSS 2.0