Panties townhotel and spa

Jag har varit lite dålig på att uppdatera på senaste tiden, ber om ursäkt för det.

Jag har haft ett spännande ryggskott de senaste dagarna. Det smällde till i måndag eftermiddag, och så ignorerade jag det lite granna och så small det till ännu värre och jag fick bli hämtad från jobbet av Jenny. Hem och la mig några timmar (fel gjort, man ska gå och inte vila). När jag gick upp sen så tog det ungefär en timme innan jag kunde ta det första steget. Nu har det gått några dagar med rehabpromenader i hemmet, och det börjar bli bra igen. Lite surt att jag bara hann börja med träning innan det först blev magsjuka, sen jul och sen ryggskott. Få se när jag är i träningsbart skick igen, men just nu tror jag att det blir svårt eftersom jag först idag kunde sätta på mig strumpor helt själv.

I helgen löste jenny in sin födelsedagspresent och vi åkte till Trosa Stadshotell och Spa för en trevlig liten stund. Det började ganska trist, för i det paketet vi bokat så ingår varsin valfri spabehandling men alla behandlingar var fullbokade. Jag tycker nog att det är inte så bra gjort av dom faktiskt. Istället fick vi en timme i bubbelbad med champagne och lite sånt. Det var faktiskt väldigt mysigt bara det, även om man kanske hellre ville ha en behandling.

Vi fick betala fullpris ändå, men vi blev uppgraderade till svit istället för dubbelrum.

Det jag såg nästan mest fram mot var middagen. Det var en fyrarätters med tillhörande vinpaket. Menyn var till synes välkomponerad. Låt mig ta er igenom den:

Den inleddes med en liten "bonus", en aptitretare i form av en kräftröra. Tänk burkkräftstjärt i majonnäs så blir det ganska rätt, dvs inget att hänga i granen men heller inte äckligt. Intetsägande helt enkelt, och ganska onödig.

Förrätten var mer intressant. Det var rökt vildand med karl-johancreme och syltade kantareller, pumpa och oxsvansragu. Till det serverades ett gott chiantivin som passade utmärkt till. Maten var helt ok, ragun var det bästa på hela måltiden. Däremot så tycker jag att smakerna inte passade ihop riktigt, och ragun och anden hade inget på samma tallrik att göra.

Huvudrätten var hälleflundra med kronärtkocksrisotto och lite annat till. Den första vi fick in var helt torrstekt och vi fick in nya (bra hanterat av restaurangen). Väl där var det gott men verkligen inte mer. Jag tyckte att med tanke på råvarorna borde det helt enkelt vara godare. Återigen fick vi dock ett väldigt bra vin till, det kunde dom verkligen. En trevlig chardonnay som passade utmärkt.

Mellanrätt var ädelostglass med kanderade (eller kandiderande som servitrisen sa) nötter och fänkål. Intressant i en tugga, sen inte särskilt gott.

Efterrätt var ostbuffé och ett portvin till det. Gott, men det var alldeles för lätt att ta lite för mycket ost och så tillbringades resten av kvällen i sängläge.

Matbetyget blir låga 2,5 av 5.

Men totalt sett måste jag säga att jag hade en väldigt trevlig vistelse, och jag åker gärna dit igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0