Tyvärr

Så har jag inte blivit bättre på att uppdatera, kanske det vänder snart.

Jag ha bara tre dagars ledighet kvar, och då är det inskolning. Ska bli spännande. Kanske med om det sen.

Idag så lagade jag inspirationsmat. Jag och Jenny var på Marie Leveau på hennes födelsedag (Jennys, inte Maries hon fyller i september) och då blev vi serverade chipotlemajonnäs.  Chipotle är både typ rökt chili, och fantastiskt gott. Jag råkade köpa en flarra bbq-chipotle-sås som var jätteäcklig eftersom den var alldeles för söt, så den har stått i kylen sen i somras.

Idag så hittade jag några biffar som påkallade min uppmärksamhet, och efter lång betänketid och förhandlande med Jenny så bestämde jag mig för att göra egen chipotlemajonnäs. Jag smetade först ihop en majonnäs, och sen petade jag i lite av bbq-såsen. Inte så gott, det hände för lite. Då blev det både lite tabasco och lite sambal för att göra såsen leende, och det tog skruv förstår ni. Jag tror jag hittat en ny vän till grillbordet nästa år, påminn mig gärna annars glömmer jag.

Till biffen och majon så smörfriterade jag lite potatis i ugnen. Det blev väldigt gott. Jag var också slug och öste biffarna i frityrsmöret, så slapp jag använda nytt smör. Till det en grönsallad. Utmärkt tisdagsmat.

Jag tänkte laga lite färsk torsk imorgon, några tips? Jag har lite jordärtskockor hemma som jag måste äta upp, så jag funderar på baconlindad torsk med jordärtkockspure och kanske nån god grönsak till.

En Vilhelm kan ni få. Ta två för att dom är så små. Ta tre, hehe.

Vilhelm ler med alla sina tänder

makarondirigent eller köttfärshitler?

Garbo. Förresten, såg ni gäddhänget på hitlerbilden? Ser ut som han varit med i biggest looser.

Just nu kom jag på att det är ganska roligt att skriva blogg ändå, men jag har nog glömt bort den känslan i morgon.

Hejdå

ledsen

för att det inte blivit några inlägg på länge, lite bristande motivation. Tävlingen är nerlagd dessutom.

Jag ska lägga in lite bilder och nån film sen, så bara en kort reflektion än så länge:

Jag blir riktigt irriterad över Rynkebys juicereklam. Det är väl ett danskt märke under arlas flagg tror jag, och eftersom arla är svensk/danskt så bör väl alla flaggskepp köras i samtliga länder.

Rynkeby marknadför sig med att det bara är juice i deras juice. I tv-reklamen så sägs det att

"Rynkebys juice är så sprängfylld med frukt att det inte får plats med något annat"

Och det är det enda försäljningsargumentet. Till saken hör att juice bara får kallas juice om den innehåller 100% juice, vilket gör att oavsett vilken juice du köper i affären så är det inga tillsatser, förutsatt att det heter juice och inget annat.

Dessutom är det inte särskilt god, smakar som vilken annan koncentratjuice som helst.

Det roliga var också att vi har och handlade på citygross för ett tag sen, och det var provsmak på just denna juice i butiken. Hon som stod och demonstrerade sa just att "bara frukt, inget socker eller annat är tillsatt". Jag frågade damen att det väl inte får kallas för något annat än just juice om det är nåt tillsatt, varpå hon sa att jag var mer påläst än de flesta.

Så poängen med marknadsföringen är således att man gärna vill belysa unika egenskaper som på inget sätt är unika, utan tvärtom helt standardiserade. Det är som att sälja A4-papper och marknadsföra dom med att dom har A4-mått, eller att marknadsföra en mobiltelefon med att man kan ta emot telefonsamtal med den. 

Jag tror inte på marknadsföring som försöker lura konsumenten.

Sen att namnet Rynkeby är lite skoj må vara hänt, men det känns tacky tycker jag allt. 

Hejdå! 

RSS 2.0