Vilhelms tänder

Vilhelm har börjat få tänder. Dom ser ut som små havregryn ungefär. Han är lite sur och gnager på och för det mesta.

I morse vaknade jag av en tandrelaterad anledning. Jag hörde lite i halvdvala att Vilhelm närmade sig (han får vara i vår säng sista timmen av natten för det mesta) och hörde hans små fokuserade andetag. Helt plötsligt börjar han tugga på min näsa. Det gjorde inte ont, men jag blev ganska förvånad och road. 

Stor farbror!

 


Fredag den 19, nya fredag den 13

Ni förstår vart jag är på väg. Den här dagen har hittils bjudit hårt motstånd.

Det började redan på morgonen när jenny bad mig ha koll på Vilhelm en liten stund. Jag vaknar aldrig helt, utan svarar typ mmm och lägger armen om honom. Något senare (ingen tidsuppfattning) hör jag en duns och hjärtskärande gråt. han har såklart rullat ur sängen. Det var nog ingen fara alls med honom, han hade inga synliga skador och han blev glad direkt efter lite tröst. Men det gjorde väldigt ont i pappa. Jag har fortfarande lite ångest och dåligt samvete, usch. På plussidan - jag blev väldigt pigg omedelbart.

Sen när jag samlat ihop mig så kände jag att jag är sjuk. förkyld som fasen och bankande huvud. inget att göra åt, iväg till jobbet.

Jag gick till tunnelbanan och såklart så var det signalfel, inga tunnelbanor gick. Jag ställde mig tillsammans med kanske 100 andra och väntade på godot ersättningsbuss. Den som förstod den överstrukna litterära referensen har listat ut att det inte kom någon ersättningsbuss. Er hjälte hoppade istället in i en taxi 20 minuter senare eftersom det inte gick att beställa någon taxi då i princip hela tunnelbanenätet var satt ur spel. Jag fick sällskap av en medelålders dam med sina två tonårsdöttrar, eftersom dom tyckte att slussen var ett bra resmål och därför att jag är en god människa.

Chaffören (en mycket trevlig men något illaluktande herre) sa att det var helt tjockt på nynäsvägen och skansbron. Han föreslog gullmarsplan. När vi närmade oss så var det väldigt mycket trafik och vi ändrade oss till globen eftersom linje 19 gick.

Väl där så betalade jag (sl i förlängningen) och gick ner på perrongen. missade tunnelbanan med ca 14 sekunder. Sen började problemen även för linje 19. jag väntade en kvart på tunnelbanan, tröttnade och gick över till tvärbanan och åkte till gullmarsplan i alla fall. Då hade linje 17 börjat gå igen och jag kom slutligen till jobbet.

Restid: 1h 22m. När jag promenerar så tar det 1h 10m.

Jag är inte på något utmärkt humör, så jag har ingen lust med vare sig fredagslarv eller diktatorslistan. Kanske senare, vi får se.


FYI

Man kan i Sverige se till att ens katt eller fisk ärver en när man dör. Men djuret måste ha ett personnummer/orgnummer. Så om ni vill att er hamster ska ärva er när ni dör så är det bara att öppna ett handelsbolag och skriva in hamstern där, och sätta handelsbolaget som förmånstagare. Sen är det bara att dö så är transaktionen fullbordad. Klart!

Jag orkade bara se fram till period två av hockeyn i natt. Sen tvingade Jenny mig i säng.

Jag känner att det är att sparka in bortsprängda dörrar att återknyta till gårdagens inlägg om ojämnheten i damhockeyn. Sverige förlorade en jämn och spännande gruppfinal mot Kanada med 13-1. Det efter att kanada slutat spela efter två perioder vid ställningen 12-0. Det tragiska med det är inte att Sverige blir ordentligt r*vkn***ade, utan att dom troligtvis fortfarande kommer att vinna brons. I rest my case.

Diktarorerna får vänta, jag är trött efter nattens sändningar.

Hej då.

OS

Jag hinner nog inte skriva om diktatorn på fjärdeplats idag, det får dröja. Det blir en liten OS uppdatering istället.

Ferry - jag gillar´t. Väldigt otippat och väldigt bragdartat. Jätteroligt! Kanske kan det få lossna lite nu för the scheisse-shooters.

Men det viktigaste var att curlingen började. Svenskherrarna spelade riktigt bra matchen igenom (jag missade delar pga privatliv i övrigt) och det var starkt att spöa Skottland Storbritannien. Jag var lite för disträ för att till fullo njuta.

Damerna hade en jobbig motståndare i Danmark anförda av Dupontarna (ja dom är systrar och heter Dupont). Danmark spelade ett extremt defensivt spel och nollade de första omgångarna. Sen lyckades dom hitta ett tvåtempo och tog sin tvåa i tredje omgången. Sverige tvingades sen ta en etta, och danmark tog en till etta. Sen tog Sverige en tvåa och ställningen var 3-3 inför sjunde omgången. Danmark med sistasten nollade för att ha sista i åttonde, och tog där en tvåa. Då trodde jag att det var kört. Men Sverige tog en tvåa och det var 5-5 inför sista omgången. Danmark hade dock sistasten, och hade chansen att avgöra i just sista stenen. Då kom den grövsta missen i hela matchen och danmark gick helt förbi den svenska poängstenen. 6-5 till sverige.

Sen började Norge-Kanada i herrhockeyn. jag såg första perioden och Norge stod upp oerhört bra. Visst var Kanada bättre, men man lyckades ändå inte skapa jättetryck. 0-0 i paus och jag gick och la mig lite motvilligt. 8-0 blev det.

Förresten damhockey (eller vad det är) jag är lite tveksam. Bandy har bättre bredd än damhockeyn. Dessutom kan jag för mitt liv inte förstå varför dom inte får tacklas. Är tjejerna mer ömtåliga än killar? Det blir bara därför en annan sport.

Angående bredden så slog Kanada Slovakien med 18-0. Såklart väldiga siffor. Men för att komma till OS har Slovakien varit tvugna att spela kval, ett kval som spelades mot Bulgarien (har dom ens ett herrhockeylag?). Slovakien vann med 82-0. dom vann skottstatistiken med 149-0, vilket betyder mål i mer än vartannat skott och mer än ett mål i minuten. Jag sa till Jenny igår att om hon, jag och 20 godtyckliga kompisar ställde upp så skulle vi troligen slå Bulgarien och kvala till OS.

-----------------------------

Idag är det en dag som vi borde åka och handla. Vi orkar inte. Sen är det jättejättemycket roligt på OS-programmet.

I helgen kommer fläskkorvstunagänget. Jag kan via bloggen redan nu meddela att OS går före allt annat. Således ingen melodifestival, lets dance, robinson, bonde söker bidrag eller dylikt. Nattsömnen kan också bli störd eller uppskjuten då sändningarna pågår från 18.00-06.00.

Bara så att ni inte blir förvånade.

Diktatordag

Kim Jong Il firar sin 68-årsdag tydligen. Det firas genom att alla nordkoreanska barn får varsin godispåse. Man hade också ett toppmöte för att slå fast att Kim är "den mest framstående politiske ledarfiguren och en makalöst briljant befälhavare".

Det här får mig att vilja göra en liten lista på topp 5 galnaste diktatorn

På femte plats eftersom han ändå är på tapeten:


Kim Jong Il. Fullkomligt galen. Men framförallt så är han nog inte det egentligen, han har bara sin befolkning i ett sånt järngrepp att han kan lura i dom vad som helst. Till att börja med så köper befolkningen att leva i världens enda nekrokrati då den avlidne presidenten Kim Il Sung är utnämd till evig president, och att sonen Kim Jong Il bara är ställföreträdare.

 

Han är ganska duktig på att också framställa sig själv i god dager genom sin totala makt över all media i Nordkorea. T ex kunde man läsa att Kim på sin första runda golf någonsin gjorde 11 hole-in-ones och gick runt på 36 under par. Ingen annan i världen har varit i närheten någonsin. Han anses också vara världshistoriens bästa poet. Han har självklart också regisserat världens bästa film, efter att ha kidnappat två av Sydkoreas bästa regissörer. Fick just veta att nationalblomman heter kimjongilia, undrar varför?

 

Han lägger sig mycket i undervisningen, och ett exempel som finns i matteboken på lågstadienivå är ”om du ha tre amerikanska soldater och skjuter två, hur många finns kvar?”. Han motiverar också att befolkningen inte får använda internet fritt med att han är internetexpert och vet att det bara är dåliga saker på internet.

 

Det finns mycket mer spännande att berätta, men jag avslutar med att han också har förbjudit alla frisyrer utom fem. Håret på män ska vara exakt fem centimeter. Är man över 70 år så får man dispens, om det längre håret används till att täcka flinten. Självklart är han med sin höga frisyr undantagen.

Kolla in i morgon för fjärdeplatsen!


Curling

Den här killen har via sin livliga natt gjort sig till ovän med både mor och far.


Jag har kommit på att jag kan maila bilder från min iphone till mig själv så att jag kan lägga upp dom. Smart va? Trist att det är lite taskig kvalitet bara.

OS
Mina farhågor från igår besannades inte, jätteroligt med Kalla. Synd att Hellner inte höll, men jag gillar ändå att han går för guld eller inte alls.

Det roligaste från igår var dock inte Kallas vinst, det var Pappa Kalla. Han var väldigt norrländsk och kanske inte den mest tv-vana person som finns. Jag kommer inte ihåg vad som sades, men man satt och hade lite ont för att det blev så pinsamt och att reportern inte kunde tackla situationen så bra. Sen blev det klart och tydligt var Charlotte fått sina tänder ifrån.

Idag börjar det viktigaste med hela OS, curlingen. (Nej jag skojar inte). Curling är en av världens bästa sporter, oerhört spännande. Jag kom ihåg någon gång när jag skrev i en "mina vänner bok" om vilken som var den bästa boken jag läst så skrev jag "utopisk curling" av Peja Lindholm. Den boken finns inte, men det hade varit den bästa bok jag läst om den hade funnits.

Ingen blogg idag

Så här ser man ut när man just sprattlat ur sina föräldrar ur sängen.


Det var allt jag tänkte bjuda på idag, jag har inga tankar att dela eller intressanta vinklingar av någonting. Eller jo, det känns lite antiklimax med OS så här långt. Först fick jag inte veta vilka som var dopade, sen är svenskarna eller deras skidor lite dåliga i skidskyttet. Sen bidde det en tumme av puckelpisten.

Jag blir oerhört orolig när Kalla säger att hon är i jättebra form, det brukar alltid bli fel. Jag kommer med skräckblandad förtjusning ihåg när Erika Johansson (gamla längdhopparen) förmodligen hade fått tipset av någon amerikansk idrottspsykolog att vara lite mer "jag är bäst". Inför nåt VM eller var det var så gick hon ut och sa att hon kände sig oslagbar, bara för att sedan - inte helt otippat - inte ens gå till final. HAHAHA! sånt är alltid roligt. Men inte nu, jag har återigen en jobbig känsla av att Kalla kommer att missa pallen idag, jag sätter mitt hopp till att Hellner tar silver. Vi får se.

Bibeltolkning

Tack Prankmonkey för dagens roliga skratt. Jag undrar verkligen hur personen som skrivit texten är skapt, samt att dom inte har plockat bort den. Dessutom är det konstgräs på zinkensdamm, så om vaktmästaren klipper gräs så är det förmodligen en stor dos alkohol inblandad.

Läs säljpitchen för nya bostadsområdet "tobaksmonopolet på söder

-------------------------------

Angående inlägget igår så blev det ett antiklimax. Jag som ville ha lite saftiga namn, men det visar sig väl så småningom. Det kan ju också handla om att det rör sig om lite för höga blodvärden, vilket inte behöver betyda doping. Nåja, vi ser väl vilka som inte är på startlinjen eller putsar stenar i curlinghallen. Själv satsar jag på att Anette Norberg har för höga halter av muffins i blodet.

Angående OS i övrigt - jag tror Anja medvetet kommer att se till att inte vinna så hon slipper göra sälen. Det var ju nyligen G7-möte i Kanada, och kanadensarna tyckte det var en jättebra idé att bjussa på sälsashimi (rå säl). Det tyckte inte G7-delegaterna var någon bra idé, åtminstonde inte politiskt korrekt. Det slutade med att kanadensiska delegationen fick äta all säl själv. Hur som helst så kan ni nog koppla Anja till det här lilla stickspåret. Ring mig om ni inte förstår.

Fredagslarv går i religionens tecken.

Inte för att jag gillar ärkebiskopar generellt sett (jag tycker i och för sig inte direkt illa om dom heller), men jag måste säga att min respekt för K G Hammar ökade några procent efter att jag läste det här. Det är av den anledningen jag skulle kunna tänka mig att läsa bibeln, för att kunna kontra så där snyggt.

Bjussar på den här också när vi ändå är inne på religion



Trevlig helg!

doping

Tydligen har 30 idrottare fastnat i dopingnätet såhär före os. Jag kan inte låta bli att tycka att det är spännande, det kommer bli presskonferens kl 20.00 i kväll.

Jag har en känsla av att vi svenskar inte kommer kunna säga att resten av världen är så fuskiga den här gången...

panga ruta

Just nu håller dom på att röja snö på taket i grannbyggnaden. det är smalt i gränden emellan husen, och det dom kastar ner från taket hamnar framförallt på vårt fönster. Det dundrar och skallrar olycksbådande, och jag bara väntar på att rutan ska pangas. Vi får väl se, jag tänker i alla fall inte stå innanför fönstret och titta på när dom skottar.

Angående mitt förra inlägg så har dom rättat stavningen på umami, samt tagit bort alla kommentarsfunktioner, hahaha.

Nu kan just du få reda på stjärnkockarnas hemligheter

Efter morgonens nyhetsscanning så läste jag DET HÄR. Jag såg rubriken, blev intresserad, läste, blev förbannad, tänkte, blev full i skratt. Man borde kanske låta någon med någon grundläggande kunskap om mat läsa igenom vad företag som vill lansera en ny produkt har att säga innan man köper en story.

Så här står det i artikeln (jag räknar med att den plockas bort/redigeras inom kort)

***
Alla kockars drömingrediens är här - smaksensation på tub.

Snart dyker den mytomspunna femte smaken upp i mataffären.

Mirakelsmaken upptäcktes av en japansk forskare för över 100 år sedan och har hittills bara varit tillgänglig för de största stjärnkockarna.

Nu kan vem som helst få maten att smaka underbart.

Den eftertraktade tuben kommer att säljas i Storbritannien för drygt 30 svenska kronor i flera matvaruaffärer.

På japanska kallas smaken unami och enligt matskribenten Laura Santtini är det en smak som många har känt, men aldrig riktigt kunna sätta ord på.

– Det är den smaken som ger djup åt all smak, säger hon till Daily Mail Online.

Forskarna kom smaken på spåren när det upptäcktes att det fanns receptorer på tungan som kunde urskilja protein. Därefter kunde smaken utvecklas till något som mest kan liknas vid smaken av sjögräs.

Smaken finns naturligt i bland annat parmesanost.

Den sägs också ge den köttiga smaken i kött.
***

Först och främst - smaken heter umami, inte unami. Det roliga här är att dom skriver att den funnits i hundra år, vilket är ungefär lika länge som vi har haft tillgång till den på konstlad väg. I asien använder man MSG i mat i varenda kök, och det gör man faktiskt i Sverige också, men då heter den natriumglutamat. Visst, vi har bara haft den i pulverform i t ex aromat, eller egentligen i varenda kryddblandning som står i kryddhyllan (typ grillkrydda, potatiskrydda, italiensk salladskrydda osv.) Jag använder helst inte såna kryddor, utan istället kör jag med soja eller thailändsk fisksås. Eller som dom nämner ovan, parmesan. Nyheten är egentligen att vi nu kan köpa natriumglutamat på tub och att den kommer kosta 30 kronor. Kom och köp!


Mirakelsmaken som bara varit tillgänglig för de största stjärnkockarna. Tydligen tillhör Abbe på Abbes Korvkiosk i Kärrtorp denna exklusiva skara. "ska de va med ost eller cheese på?"


Hit Me!

Lunchen var en hit, jag älskar att träffa min son och min fru mitt på dagen. Vi åt misusoppa och nudelsallad, lite suchi och yakiniku. Jag tyckte att allt var gott, Jenny gav snart upp pinn-ätandet och beställde bestick. Hon var bara mellanförtjust i sushi och misusoppa, men resten slank ner med god aptit. Vi tog in lite te efteråt med en tydlig ton av sesamfrö, märkligt men gott.

Efter jobbet ska jag träffa Elvisp och gå och äta en bit mat på Urban Deli vid Nytorget. Det ska bli gott, men framförallt trevligt. Det var länge sen vi sågs.

Trist inlägg - rolig dag. Får lätta upp med en bild

Lunch

Nu är det dags för lunch. Jag får sällskap av Jenny och Vilhelm som möter upp mig i Gamla Stan och så går vi och käkar japanskt. Jenny gillar inte japanskt, bara för att hon tror att det är bara är sushi. Jag ska nog visa henne!

I lördags var jag kökspersonal på Angelas födelsedagsfest. Hon hade sina tjejkompisar över på middag och melodifestival. Jonas frågade mig om jag vill vara souschef, och det ville jag. Det var som vanligt väldigt roligt att laga mat med Jonas. Jonas hade förberett ganska mycket, så det var inte så väldigt mycket jobb, och det gick bra till sist. Sen när vi hade serverat klart så tackade vi för oss och åkte hem till mig och spelade guitarhero och kollade på en av mina favoritfilmer "det femte elementet" av Luc Besson.

Jag gillar den på grund av detaljerna. Först är det roligt att Jean-Paul Gaultier har gjort alla kostymer i filmen, så det blir ganska galet. Sen är det små detaljer som att t ex i framtiden när det utspelas så röker man fortfarande, men man röker cigaretter som har mest filter och bara lite tobak. Men framförallt så gillar jag Gary Oldman och Milla Jovovic. Sen är väl storyn inget speciellt, men jag gillar filmen.

Nu ringde Jenny och sa att hon var på väg, så jag går på lunch.


Hemma hos nislon

Nu är jag hemma hos Nislon. Det är roligt. Vi har ätit god getcarbonara och druckit vodka med orangina. Nu tvingar jag Mats att lyssna på musik. Han kontrar med att tvinga mig att läsa sin bok som jag varit en dålig vän och inte köpt. den hittar ni på www.vulkan.se och söker på film 4 f**k sake. Om ni inte vill köpa grisen i säcken så kan ni gå in på DENHÄRHYPERLÄNKADE länken.

Hela anledningen till att det här inlägget finns är att Mats ska lära sig att hyperlänka. Som straff får han skriva ett gästinlägg.

Mina damer och herrar, här kommer Nislon!

----------------------

Hej hej! Ok då, jag bjussar fan i mig på det roligaste:

En man reste till Filipstad för att köpa hatt
Väl inne i hattaffären provade han den ena hatten efter den andra
Efter ungefär trettio hattar sade han till expediten:
- Jag tar den här, det är ansiktet som är åt helvete..

HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA FNJÖRP!!

----------------------
Vi bjuder på lite bilder istället

Mats, up and coming storstjärna i söderhamns lokal-tv

Precis innan backyard babies sa att det bara var på skoj att Mats skulle få vara med

Hemma hos moster

Fina grisburken

My precioussssss

Mats, på väg ut i livet

Mats, har smakat livet

Glad och ledsen

"you paid for the full hour" efter 45 minuter så verkade cornflakes roligare.

hejdå


Ägg, Drömburgare och Tilde

Jenny skrev på sin blogg att det ska bli en toppendag idag. Kanske för att vi inte ses alls idag?

Jag ska istället åka hem till Mats. Det var alldeles för länge sen vi lekte. Vi ska nog inte göra något speciellt, kanske laga lite mat.


Vilhelm kröp inte igår heller. Däremot så retade han gallfeber på sin mor genom att inte äta kvällsgröt utan bara kladda. Pappa fick ta vid där tålamodet tog slut. Då åt han som en liten grävskopa.

Sen blev det bad, och eftersom jag är så slug så står badbaljan numer i duschkabinen under tvagning. Lite svårt att komma åt men det funkar.

Nattning gick som det brukar, men sen vaknade han vid typ 11 och var arg för att ingen ville leka. Tror han somnade om strax innan 2.

Nu är jag hungrig och trött och ser ut så här


Men innan lunch så tänkte jag berätta om liten nyhet jag såg på aftonblaskan i morse. Det var en stjärnspelare i an av de största fotbollsklubbarna som var misstänkt för villarån. Jag går alltid igång på sånt där, det är roligt när man kan försöka lista ut vem det är. I det här fallet så hade det skett i Västervik, vilket gör att jag misstänker en kalmarit. Det stod att han grät vid gripandet, och då är alla pusselbitar på plats: Henke Rydström! Däremot så kan aftonbladet tycka att igellösa ik är en storklubb iofs. Det som är extra intressant i det här fallet är att nyheten är bortplockad. Då kan man tänka ett nytt varv på varför den är det.

Jag älskar när tidningen gör bort sig och röjer vem dom hänger ut. T ex när Tilde Fröling åkte dit för kokaininnehav.

Bilden var ursprungligen från ett reportage om nån big brotherfest, och så tyckte man nog att man kunde använda samma bild. Storyn är tagen härifrån

Trevlig helg!

Lär dig krypa

Vår son är ytterst nära att lära sig krypa. Det handlar troligen snarare om timmar än om dagar. Nu står han i krypställning och juckar som en överivrig pudel, men han har ännu inte förstått att han måste flytta armar och ben, istället för överkroppen. Om han inte kan krypa när han kommer hem så ska jag visa honom det här Youtube-klippet så får han lära sig av en mästare. 


vardagslycka

Jag har tidigare skrivit om matdiskussioner i länken här (jag vet inte hur man hyperlänkar, men det skiter jag i, om ni inte gillar det får ni gå hem till er egen blogg.)

http://fantasticcat.blogg.se/2010/january/vad-blir-det-for-mat.html

Men alldeles nyss fick jag ett mail som gjorde mig vardagslycklig. Jenny har gått igenom vad vi har i frys/kyl/skafferi, och letat upp en massa recept på middagar nio dagar fram i tiden. Dessutom så lät allt jättegott! Det är vid sådana här tillfällen som man faktiskt tycker om att ha en sambo. Förresten gillar jag inte ordet sambo. Det är fult och ofullständigt. Det enklaste sättet att ändra på det utan att flytta isär är såklart att gifta sig så att det blir min fru tycker ni, men icke! Det är mycket enklare och billigare att referera till Jenny som min fru. Bismaken av det är frågor om när man gifte sig och så, men det är lätt att reda ut. Sen frågar den personen aldrig mer om saken. 

P.S. nu tror jag att jag listade ut hur man hyperlänkar, jag testar .Verkar funka. D.S.

Kära dagbok

Jag fick igår en släng av att jag ville börja springa en massa. Ganska långtgående tankar faktiskt. Problemet är att jag vet att sådana tankar är fina men flyktiga, och i det här snömoddet så är jag inte riktigt lika entusiastisk. Jag funderade istället på att börja åka längdfärdsskidor, men det par som finns (Jennys) är i fläskkorvstuna.

Så det allra troligaste är att det stannar vid fina tankar och att tv-soffan lockar mer när det är löpbart igen.

Idag har jag varit så slug att jag inte dricker kaffe för spillstatistikens skull. Istället dricker jag chai. Gott men det blir en äcklig sockerhinna i hela munnen som inte är alldeles angenäm. Mitt tangentbord har kladdat igen lite, mellanslag och b fastnade i nedtryckt läge så att jag fick bända upp dom med en sax. Sen fick jag trycka upprepade gånger så att det lossnade. Fortfarande mer roligt än irriterande, men vi får se. 

 

Kanske inte så oturligt ändå

Uppdatering gällande kaffefyllt tangentbord:

Det visade sig att det inte var bara otur med att hälla kaffe i tangentbordet. Det luktar gott och funkar bra. vissa tangenter är lite trögare att trycka ner, men det är mest bara roligt, en utmaning liksom. Det hade också fördelen med sig att jag tvingades att torka hela mitt skrivbord, där det var så dammigt att helt nya arter hade utvecklats.





Statistik

Antal gånger jag hällt ut en helt full kaffekopp ner i tangentbordet:
20100201: 0 ggr
20100202: 0 ggr 1 ggr

Jag vill passa på att återknyta datumet till föregående inlägg.

Tisdag den andra är det nya fredag den trettonde

Inte för mig, men för samtliga kollegor på plats. Min kollega Binkelibonkan märkte när hon kom till jobbet att hennes Iphone var borta. Hon är bombsäker på att hon la ner den i väskan när hon gick hemifrån, och det svarar inte när det ringer. Ska hon spärra eller hur gör man?

Min chef körde iväg med sin bil i morse. Bilen lät konstigt, som om det dunkade när han körde. Han stannar och tittar under bilen efter nån iskocka eller så. Ingenting. Han sätter sig igen och kör vidare, med samma resultat. Då ser han en lapp på vindrutan:

"Förlåt för att jag körde sönder din fina bil med min sopbil - Solveig"

Hela bakdelen på bilen var helt intryckt, men det hade han inte sett. Det verkar bli en dålig dag, så det är bäst att ni går hem och bäddar ner er igen.

Uppdatering: Nu ringde det på Binkelibonkans jobbtelefon och det var den lyckliga upphittaren av mobilen. Han kommer och lämnar den i gamla stan. Snällt!

RSS 2.0