Försöker lägga

Jag försöker lägga upp ett klipp, men det går inte så bra. Kanske kommer det sen. Jag har mest försökt sätta mig in i nya jobbet, och det går bra än så länge. Jag trivs väldigt bra med kollegorna så här långt, och jag tror jag börjar förstå vidden av det jag behöver lära mig. I fredags var det lite avtackning av gamla kollegor på nya jobbet (jag har alltså inte jobbat med dom) men jag hängde med ändå. Det var tänkt att vara en litet glas vin och lite tilltugg, men det visade sig bli en rumlande helkväll som enligt mitt taxikvitto slutade 02.30. Jag har faktiskt trotsat kylan och varit ute på en liten 5 km löprunda i maklig takt, jag är ganska duktig förstår ni.

Jag och Jenny försöker boka en resa till något soligt ställe i påsk men vi vet inte var vi ska åka.

Kan någon ge mig ett litet tips, men det ska vara vettigt begrips?

EDIT: Nu funkar det, :D
 

Science fictionåret 2043

Året är 2043 och den nukelära vintern har utplånat nästan allt liv på jorden. De få kolonier av människor som finns kvar styrs av vomitolerna, som slugt nog inväntade tillfället när människosläktet försvagades tillräckligt för att lätt låta sig erövras.

Eller så är det året jag går i ålderspension.

PÅ jobbet

På jobbet jag trivs.


Hej blogg


lördagskvällar

Idag somnade jag kl 20.10 när jag nattade sillhelm. Vaknade till när Jenny gick och la sig kl 21. Lördagkvällarna är inte vad de varit... Jag vaknade igen 22.30 och nu sitter jag här.

För balansens skull ska jag nog gå och lägga mig och lyssna på lite radio eller så, annars kommer familjebalansen rubbas.

Om detta må vi berätta!

Tysk musik är både bortglömd och illa ansedd. Det är mycket tragiskt, då vi går miste om en fantastisk kulturskatt som är på väg att falla i glömska. Vi måste hjälpas åt att föra arvet vidare, och härmed drar jag ett av mina strån till stacken.

Det som gjorde mig intresserad av tysk musik var den fantastiske musikern/kompositören Andreas Dorau. Hans episka debutsingel Fred vom Jupiter är inget annat än ett stycke fantastisk musikhistoria. Videon lämnar inte heller något att önska, det är en fantastisk föreställning där man kastas mellan tårar och skratt utan att kunna sortera var de hör hemma. Se och lyssna själva!


Hahaha! Fantastiskt! Den knarkade barnkören osv. Men så råkade jag snubbla över deras första och troligen enda tv-framträdande:

Det blir bara svårare att förstå poängen med det här, men när Fred säger att han måste åka tillbaka till jupiter iklädd stråhatt så måste jag lyfta ett ögonbryn. Vad ni än gör, missa inte chansen att se förmodligen en av världens sämsta tv-produktioner någonsin! Bortse från att låten är topp 5 alla kategorier.


Vidare i bildningsrundan hittar vi trios gamla slagdänga "da da da". Utan ironi en fantastiskt bra låt. Har ni inte sett videon så har ni inte blickat rakt in i den tyska folksjälen. Allt jag behöver veta om Tyskland lär jag mig i den här låten. Håll till godo!

http://www.youtube.com/watch?v=VXa9tXcMhXQ&feature=BF&list=QL&index=1
Tyvärr fick jag inte bädda in den här videon av någon anledning, men det är en av de bästa låtarna och videosarna någonsin, återigen helt utan ironi. Banbrytande. Florian schneider är dessutom väldigt snygg.




Jag kan inte skriva om tysk musik utan att nämna Stereo Total. Förvisso tysk-fransk, men det hjälps inte. Vill ni ha ett litet skratt så rekommenderas att se hela den här videon.

Godnatt och neue deutsche welle på er! Tipsa mig gärna om någon bra tysk musik som jag kan ha missat!

T-6H ååååå så spännande!

Jag är lite ledsen att jag kom på att Yelle spelar i morgon på Debaser medis. Vill se! Är det nån som vill vara barnvakt i morgon kväll så jag får se det här?



Nu när jag åkte till "jobbet" för sista gången nånsin så kom jag att tänka på en liten diskussion jag hade med Elvisp och Henrik. Henrik är en av mycket få doktorer jag känner (doktor, inte läkare) och för inte så länge sedan promoverades han till doktor. Han fick stå nära kungen och allt. Men det coolaste var att det var en doktor som blev jubeldoktor under samma ceremoni. En jubeldoktor är en doktor som varit doktor i 50 år.

Det var det som var bakgrunden till diskussionen. Vi kom att tänka på att ordet jubel inte används så ofta annat än i betydelsen "att jubla", och inte så ofta som prefix. Det enda andra tillfället vi kom på är jubelidiot. Men vafan, betyder det att man varit idiot i 50 år? I så fall borde man byta ut 90% av befolkningens 50-årsfirande till "jubelidiotceremoni" tycker jag.

Vad mer kan vara jubel? Det är ett bra prefix, jag kan tänka mig att bli en framtida jubelpappa t ex. Jag vill gärna också bli jubelmiljardär, men jag tror det är lättare att bli jubelpappa eller jubelidiot.

Förresten så måste jag komma ihåg att alltid hälsa på Henrik genom att säga "dr Henrik i presume?" För er som inte plockade den historiska referensen kan jag tipsa att googla dr Livingstone. Hade jag varit doktor skulle jag vägra att lystra till något annat än dr karlsson.

Surhelm

Här ser vi Vilhelm bli sur för att han inte får min Iphone när han äter. Jag älskar hur han slänger skeden i vredesmod på slutet, hahaha!

T-15H

det verkar som om det är någon spännande kräksjuka på g. Nu på morgonen när jag gick från Stockholm Södra till Gamla Stan för näst sista gången i livet (nåja) så såg jag inte mindre än tre nykräkta spyor på vägen, varav en t o m ångade. Två vuxenspyor och en barnspya. Det var ju gulligt att fira av mig med en kräksallé, men jag hoppas innerligt att jag inte blir smittad lagom tills nästa vecka då nya jobbet hägrar. Om jag blir sjuk blir jag så här arg:  


I morse var det ganska roligt med Vilhelm när vi kom till förskolan. Normalt brukar han börja gråta så fort han ser någon personal eftersom han drabbas av plötslig panikseparationsångest (mycket lättbotad dock, går över så fort man lämnar synfältet), men i morse när en i personalen kom och hälsade så blev han jätteglad och log och skrattade och sa "heiijj". Sen började han iofs gråta när jag lämnade över honom, men ett framsteg får man väl katalogisera det under.

Nu är det bara 15 arbets(nåja)timmar kvar!


Lärde mig just

Hur man lägger in klipp direkt från mobilen. Jag är ganska stolt själv.


T-22h

Nu är det bara 22 arbetstimmar kvar tills jag börjar mitt nya jobb. Det var väldigt skönt att jag fick gå med en veckas varsel.

Sillen har börjat bli ledsen på nätterna, eller vaknar och vill sova hos mamma och pappa. Det är lite jobbigt, men han får som han vill. Han har nog med separationsångest varje gång mamma går till jobbet och när pappa överger honom på förskolan. Det går över fort, men ändå.

Här kommer några bilder

Hajpojken, jävlar va arg han blir när vi tycker att han har badat/duschat färdigt.

Sen blir det lite pedikyr i alla fall, då blir han lite glad.

Efter pedikyr blir det tv-stund. I brist på chips så får man ta vad man har.

Hejdå.

Trevlig helg

Nu har jag tackat ja till ett av de tre jobben som jag blev erbjuden, känns skönt att vara eftertraktad på marknaden.

Jag hade chansen att spela ut två aktörer mot varandra, men jag kände så starkt för den som jag valde (vill inte uppge vad min nya arbetsgivare heter på bloggen, det får ni fråga om) att jag sa till dom att om ni erbjuder mig XX000 kronor så tackar jag ja, och det gjorde dom. Så jag är på tämligen bra humör.

Snart fläskkorvstuna, nu: fredagslarv.

Den här skylten är väldigt fin. Undrar om det är på förekommen anledning som den behövdes illustreras så där?

Egentligen vore det inte mer än rätt eftersom Vilhelm väcker oss sådär ungefär.

Nu ska jag skynda mig iväg, hejdå!


Snyggaste djurtatueringen

Jahapp, då har jag ett nytt jobb då. Vilket det blir är dock inte klart, ska välja och vraka en stund först. Jag vet nog i morgon vilket jag väljer.

Bjussar på några fina djurtatueringar för att fira, gratulera mig gärna!

En fin fågelhund

En fin svampget

En fin ledarhund

En fin hamster

En fin sojadrake

Vilken är finast? Jag tycker sojadraken

Hejdå!

Niosvansad soppsås

I morse var Vilhelm inte ett dugg intresserad av att bli lämnad på dagis. Eller som gode vännen Jonas sa "vi lämnar inte våra barn, vi följer med dom till förskolan" och det känns ju mycket bättre att följa med än att överge liksom. I ärlighetens namn så övergav jag Vilhelm i morse, han var jätteledsen.

Tidigare på morgonen så höll jag och Jenny på att göra oss lite i ordning samtidigt som Vilhelm käkade frukost på nedervåningen. Det hördes ett plingande ljud, ganska exakt ett sånt ljud som uppstår när man slår en sked mot en yoghurtskål. Jag tänkte inte så mycket på det mer än att hans oansvariga mamma hade ställt skålen för nära barnets klåfingar. Det visade sig dock att oansvaret sträckte sig längre än så, för när jag gick ner för trappen så såg jag Sillen sitta på köksbordet, inte ett dugg fastspänd i sin stol. Skönt att han är försiktig och inte trillar ner från saker så ofta. 

Vi var hemma hos Jonas och Angela + barn igår, mycket trevligt som alltid. Det bjöds på mat utöver det vanliga också, kalvstek som fått stå i ugn över natten. Köttet var helt perfekt, rosa och mycket saftigt. Såsen gjordes på en tidigare lagad oxsvanssoppa och var fantastisk god.

Jag hade blivit instruerad att köpa vin, men vid själva köptillfället så trodde jag att det skulle bli hjort (eller var det ren?) till middag, och styrde vinköpet efter det. När det visade sig bli kalv så ville jag ha ett lättare vin, och tog med en flarra Periquita reserva som jag tycker är ett oerhört prisvärt vin till vardags. Det passade väl till kalven.

Idag blir det nog storhandling som det verkar.

Hittade en gammal klassisk bild och tänker direkt på Mats :D

Jag kan för mitt liv inte förstå varför tuborg tog bort den här bilden från burkarna, jag hade faktiskt varit beredd att köpa några burkar om det varit så. Nu - icke!


Världens dyraste, eller näst dyraste öl?

Jag såg på www.di.se att världens dyraste öl var till försäljning för ca 800 dollar. Det är ett öl bryggt på vatten från Antarktis och vinsten ska gå till att rädda lite valar eller så. Viss skillnad från det tidigare dyraste ölen som inte direkt syftade till att rädda några djur...



...men åtminstonde är förpackat i ett djur. Ölet har för övrigt en alkoholstyrka på 55%, så efter ett sexpack ekorrar så känner man sig nog lite matt.

Vilket skulle du helst vilja ha? Jag tror att humorn i ekorren slår det fina med att rädda valar.

Diktatur är kanske inte så dumt

Kan jag tycka när jag råkade snubbla in på motionsfloden, en sida som lustiggör sig över de motioner som riksdagens medlemmar framför. Påfallande ofta helt vansinniga och väldigt roliga.

http://motionsfloden.se/

morgontårar

Vi var i Fläskkorvstuna i helgen, som alltid god mat, god dryck och trevligt umgände. Denna gång var vistelsen kryddad med däckbyte. Det gick, med vissa hickor på vägen.

Några av däcken var lite fastrostade, men det gick bra ändå. Värre var att domkraften troligen tryckte upp golvet i bilen så att den fastnade. Vi kunde liksom inte köra hem med domkraft fast under bilen, det hade varit direkt olämpligt. Jennys pappa lyckades med en god portion våld fixa till det till sist skönt nog.

Vilhelm var ledsen för första gången när jag lämnade honom i morse, det skär lite i hjärtat att han grät och ville till pappa när jag lämnade honom. Men jag körde plåstertekniken och sa snabbt hejdå och gick. Hoppas att det gick bra.

Han har förresten börjat äta bra igen efter någon vecka med sämre ätning. Jag tror att det berott på att tänder är på gång. Nu äter han fint igen och har återfått sin hälsosamma rundhet.


Imponerande

Ibland förtjänar nedlagd tid viss uppmärksamhet. Jag undrar hur lång tid det har tagit att producera den här lilla videon...
 


Utkast: Nov. 5, 2010 Jag låter inlägget heta det

Idag ska jag åka till Fläskkorvstuna. Min lilla familj är redan där, dom ska gå och bada idag tror jag. Själv får jag sitta och mögla på jobbet en stund till.

Jag hittade lite bilder på mobilen, bjussar på dom.

Vi är ganska lika, visst?



Perfekta helgen, sitta i pyjamas och spela igenom final fantasy-serien. Mysigt!

Nu är det ju fredag, vilket betyder fredagslarv och idag blir temat reklam. Håll till godo!

Hahaha! Jag vet inte varför jag tycker att det här är så roligt, men det är det.

När man ser det här så förstår man att vi är ett u-land i reklamsammanhang. det spelar ingen roll vad dom säljer, jag köper! 


Jag vet inte riktigt om det här är en reklam, men det skulle kunna vara det.


Smicker

Smicker kan vara mycket effektivt. Som idag då syskonen W med många fina ord beskrev min blogg som läsvärd, och det gav mig lite energi att skriva. 

Jag och W-syskonen träftes efter respektive jobb/flygresa, och åt en bit kött på södercentral krog. Bauer heter den. Trevlig personal men troligen är det drinkarna man går dit för, (eller sushi) för köttet var ok men inte mer. Jag rekommenderar marie leveaux om man vill ha en bit kött.

Nåväl, det var platoniskt umgänge som var det viktigaste på menyn, och inte kött eller dito umgänge. Och på det platoniska umgänget kan man inte klaga ens med mycket god vilja. Fantastiskt trevligt hade vi, tycker jag. Jag lyckades också få tag på en oppigårds bangalore dubbel ipa som var väldigt god; jag lurade sällskapet att gå till OT på liten eftersläckare. 

Jag kom på att det är få människor som väcker mitt prank-sinne. Det är vissa väl utvalda personer som jag tycker mycket om och som gör mig glad och barnslig. T ex Svinet och Fido. Jag kommer alltid på roliga hyss när ni är närvarande. Idag råkade det vara Svinet som var nära, och det resulterade i att jag råkade knyta ihop ringfingrar och pekfingrar på hans handskar. Enkelt men ganska roligt skämt. 

Ett roligt skämt jag gjort mot Svinmon var när han bodde hos mig och Elvisp under någon månad för många år sen. Svinmon låg och sov i sin lilla säng, med näsa och tår utstickandes från täcket. Jag hade av någon anledning fått tag på en "nametag" likt dom som man ser på lik i frysrum som man fäster runt stortån. Jag skrev Svinets namn och fäste runt stortån. Resultatet blev långt bättre än förväntat. Den lille stackarn trodde han var död när han vaknade, och det tog en stund innan vi kunde reda ut det hela. Fy på mig. Det värsta är att det finns långt värre hyss jag gjorde under den korta tid han bodde hos oss. Jag kanske inte borde ha ett barn när jag tänker efter...

 


RSS 2.0