När jag fick oväntat besök

Idag utnyttjade Jenny halva sin födelsedagspresent och gick och fick helkroppsmassage. Under tiden fick mormor Lena ta hand om sonen då jag jobbade. Lena och Grillhelm vandrade planlöst runt på stockholms gator, och så kom dom på att det faktiskt var en god idé att hälsa på pappa på jobbet. Det tyckte pappa om.

Jag har redan förberett andra delen av Jennys spabehandling och bjudit in hennes kompisar. Vi har ingen jacuzzi, men det är bara avsaknad av fantasi som är en begränsning.

Turkuzzi?

Nu är det trivsel på jobbet. Det artar sig så att jag sitter med en öl och lyssnar på musik i hörlurar och skriver det här, kollegorna J & V löser korsord, VD:n hattmannen sitter inne på sitt kontor och lyssnar på musik och dricker öl för sig själv. De två försäkringsnissarna sitter inne hos sig och dricker öl under sträng tystnad. Den sista kollegan J sitter inne i sitt kontor och dricker inte öl.

Jag kanske inte ska vara kvar på kontoret så länge till när jag tänker efter...

Familjen Palm

Vi har just varit hemma hos våra fantastiska vänner the Palms, eller handflatorna om man så vill. Vi gillar dom. Som vanligt så var det middag som komponerats med lika delar kärlek, känsla, fantasi och galenskap. Vi blev bjudna på en lax som tillagats i extremt låg värme i ugn tillsammans med vin (värden ursäktade sig att det skulle ha varit martini eller kanske en saké av det sötare slaget), chili, ingefära, vitlurk, lite muscovadosocker och säkert några hemliga ingredienser som jag inte hittade. Laxen låg på en bädd av glasnudlar och en fräsch sallad. Underbart. Till det drack vi mitt födelsedagsvin som jag fick av handflatorna, en underbar alsace grand cru som jag inte kommer ihåg namnet på.

Som vanligt så blev det efterrätt, och då bjöds vi på en litchigranité (eller typ litchi-is om man så vill). Vi har diskuterat att ha det på vår nyårsmiddag vi ska ha, och det var väldigt gott. Vi kommer dock att servera den till en creme brulee tillsammans med en grapefruktsås. Tror vi.

Vi hade också diskuterat att ha lite snask till välkomstdrinken på nyår, och då ville katten karlsson ha gåslever. Till det tycker jag att det är gott med något sött på, och vi diskuterade en del. Jag föreslog en äppelkompott, Jonas föreslog en marmelad. Vi kom fram till att björnbär nog vore bra. Jonas passade på att jobba hemma och koka marmelad på arbetstid således, och bjöd på cheddar med björnbärsmarmelad. Till det drack vi en sötare gewürstraminer. Väldigt gott förstår ni. Jag gillar när Jonas lagar mat.

Sen när jag kom hem påminde jag mig själv om att min käre kollega Gökpop hade spelat på V64, och frågat om jag ville vara med. Det ville jag, och det ville jag rätt i. Vi vann typ 4000 kronor var. Så det blir julklappar i år också.

Säkert vill ni se nån bild, så jag visar Våldhelms utveckling i bilder

Här är han nästan spermie

Här har han utvecklat humor

Här är han fabriksny

Växer alldeles för fort

Nu saknar bara hatt och mustasch


Realism

Jenny börjar alltmer tjata om att hon vill flytta in i hus, vilket inte är en realistisk lösning i dagsläget. Hon har också en del mindre storslagna planer, som att t ex köpa nya matsalsmöbler för 25000 spänn. Jag går med på det om jag får den här i julklapp



Vilhelms säkerhet

Jenny vill gärna gå ut och äta någon gång snart. Därför börjar hon fundera på lämplig barnvakt. Det gäller att hitta någon bra, och man kan ju tycka att t ex vem som helst i Jennys familj skulle kunna vara lämplig. Jag hittade dock ett obehagligt samband, jag tycker att personerna på bilderna nedan ser ut att vara samma person...


Med tanke på att personen i fråga föder upp egna marsvin så tycker jag att det känns lite obehagligt om denne person skulle betrakta oss som bäbisuppfödare. Nej, det ska till en förklaring innan jag släpper iväg min son vind för våg.

När vi ännu är inne på säkerhetsämnet så kan jag och sambon äventyra säkerheten för Vilhelm helt på egen hand. Vi var på näst sista babysimmet igår, och det var som vanligt väldigt roligt. Den här gången tryckte jag ner honom under vattnet upprepade gånger, det var kul. Vi hällde vatten över huvudet på honom så att han skulle hålla andan och sen sänkte jag ner honom under ytan. Han tyckte det var jätteroligt!

Några idioter som var med på babysimmet lekte "balansera bäbisen stående i handflatan" och det var i och för sig en del i en övnining, med den lilla korrigeringen att bäbisen också skulle hålla i förälderns finger. Det som var det mest idiotiska var att dom stod nära kanten och lekte. det innebar att bäbisen var millimeter från att dundra huvudet i kanten när den tappade balansen. Idiots.

Lite badminton nu på morgonen var skönt, sen en rask promenad till jobbet. Och nu är jag här.


Premiär

Mycket som sker i Vilhelms liv är för första gången. Det är ett privilegium att få introducera en liten människa för så mycket saker.

Så här det det t ex ut när en person får fast föda för första gången i livet


Han fick en rätt bestående av kokt palsternacka, några droppar olja och några droppar jennymjölk.

Han gillade det, men det gick inte så fort. efter en kvart hade han fått i sig ungefär en tesked, och han började bli nöjd. Men roligt var det!

Fläskkorvstuna

Helgen har varit nödvändig. Rent kalendermässigt, men framförallt personligt. Jag har behövt ledigt och lugnt, vilket jag fått.

En bra helg på det hela taget.

Strax före helgen hade Vilhelm en brottningsmatch med sin prasselbok. Det var en jämn kamp, men till sist vann prasselboken.

Vilhelm inledde starkt med ett tidigt partärröverläge då han inlett kampen aggressivt.



Prasselboken lyckades krångla sig ur greppet och utjämna kampen.


Därefter nyttjade prasselboken sin överlägsna erfarenhet och övermannade den vilt kämpande gossen, och vann på fall.


Helgens händelser redovisas då jag är piggare, alternativt inte alls.

Hejdå.

Jag kan inte låta bli

Att skicka på er nån länk till:

http://www.aftonbladet.se/kultur/notiser/article267849.ab

Apropå get-länken i förra inlägget så tycker jag att det roliga är att brottet mannen dömdes för var inte att han hade sex med ett djur, utan snarade att han hade utomäktenskapligt sex med ett djur. Hade han blivit frikänd om han hade hävdat att han han var gift med djuret? Och borde inte djuret också straffas? Om nu djuret kan ingå i ett djuridiskt (haha) bindande avtal som äktenskap faktiskt är, så borde ju djuret kunna straffas om man nu bryter mot det? Och ännu mer tänkvärt: låt oss säga att mannen hade barn sedan tidigare (jag tror inte att dom kan få egna) och om mannen sedan dör, får djuret vårdnaden om barnen? Kan man skriva äktenskapsförord eller får geten hälften vid skiljsmässa?

Om vi överför det här till människovärlden igen: jag misstänker att djuret inte förförde mannen precis, och att djuret inte gav sitt medgivande till sexuell aktivitet. Således kan man betrakta det hela som våldtäkt. Säkert inte i sudanesisk lag men ändå, låt oss för resonemanget utgå från att han våldtog djuret, och att han därefter fick som straff att gifta sig med det. Är det inte djuret som får det värsta straffet här? Om man blir våldtagen av en främling så tror jag att det är ytterst sällsynt att man vill gifta sig med sin förövare. Tänk om det vore lag på att man skulle gifta sig då? Då skulle kontaktannonser ha spelat ut sin roll om ensamma galningar är en våldtäkt från partnerskap.

Jag fortsätter med den här bisarra tankegången: Om man är serievåldtäktsman eller serievåldtäktskvinna och om vi utgår från att bigami och polygami fortfarande är olagligt (återigen, osäker på sudanesisk lag här), hur avgör man vilket av offren som får den stora lyckan/olyckan att äkta motparten?

Det skulle få den sjuka konsekvensen att om en person blir våldtagen, och om vi utgår från att det är en nitlott att gifta sig med sin våldtäksman/kvinna så måste det leda till att offret går och hoppas på att att det är en serievåldtäktsperson som är i farten, ju flitigare desto bättre.

Nu tycker jag själv att det här resonemanget har spårat ur och kraschat en smula, jag ber om ursäkt för det.

Trevlig helg!

Fredagslänkar

Det här tyckte jag var ganska roligt.

http://www.aftonbladet.se/temafotofilm/article6151445.ab

Det handlar om en sjöleopard som istället för att attackera en fotograferande dykare får för sig att försöka mata dykaren med pingviner. Sånt tycker jag är roligt.

Jag bjussar på en gammal goding också

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,67065931_852__,00.html 

När vi ändå är inne på det djuriska liksom.

Fick sova ungefär 6 timmar i natt också, det börjar arta sig!

Tidstorka

Jag har inte uppdaterat så mycket på senaste tiden, men det beror inte så mycket på idétorka, snarare tidstorka. Jag har tyvärr inte haft särskilt mycket tid alls på senare tid, och lägg därtill att jag har grava sömnproblem just nu. Det spelar ingen roll hur trött jag är, så fort jag lägger lilla huvudet på kudden så är jag klarvaken. Jag har lyckats sova ungefär 16 timmar de senaste 4 dygnen. Det är inte så bra. Dock ett genombrott: 6 av de 16 timmarna avverkades igår så det verkar vara på rätt väg. Skulle jag sova tillbaka min sömnskuld så skulle jag sova 24 timmar i sträck. Det får jag göra i helgen i fläskkorvstuna.

Den här filmen behöver ni se. Ha tålamod med laddningen och ha ljudet igång!

http://www.tackfilm.se/?id=1258559975494RA55

Min kära mor fyllde 60 för några dagar sen, men slug som hon är så smet hon utomlands i god tid innan. Jag och ett urval av alla mina syskon gjorde då helt enkelt en kupp och tog oss in i hennes lägenhet och lämnade present och en flarra bubbel. Vi får se hur arg hon blir.

Jag avslutar med att bjussa på en bild från ett annat liv.





Sjuk

Jag är hur sjuk som helst. Feber och värk i hela kroppen, och halsen känns som om jag svalt en propeller. Jag har förmodligen producerat helt nya färger som bara finns i stor koncentration i mina bihålor.

Vilhelm är också lite sjuk, hostar och så men det verkar inte vara någon fara. Det som är värre är att han dreglar från ögat också. En liten infektion som det verkar, men det är inte vackert och man tycker synd om honom. På plussidan så tar han nya steg i sin utveckling. Han skrattade i morse så att det lät som ett riktigt skratt. Han har också suttit alldeles själv i långa stunder. Men det slutar alltid med att han tippar åt något håll.

Jag ska fortsätta att krya på mig, det vore oerhört trist om jag missade namngivningen på lördag...

Jag bjuder på en gammal bild

Här är han inte så många timmar gammal... Känns som flera år sen.

Vilhelms stora skräck

Vår lille son gråter oerhört sällan. De få gånger han gråter kan vara när han vaknar och säkert drömt något läskigt (undrar vad bäbisar drömmer om för läskigt, svårt att föreställa sig) eller av andra lätt förståeliga skäl. Men idag dök det upp en situation som jag har svårt att förklara. Han satt snäll, rund, ung och glad i mammas knä. Vanliga ljud runtomkring. Plötsligt rapar mamma, varpå Sillmjölkehelm börjar störttjura. Otröstlig i säkert 30 sekunder (mycket långt för att vara honom) och sedan inte glad förrän efter någon minut. Det är inte första gången som mamma rapar (jag kommenterar inte det närmre) men första gången den här reaktionen kom. Den enda logiska förklaringen är att hans mardrömmar har en ljudkuliss av mammas rapar.

Min stora skräck är att något ska hända min lilla skatt. Jag läste om den tremånaders baby som dog för att en katt hade lagt sig för att sova i barnvagnen över babyns ansikte, varpå barnet hade kvävts.

Före jag själv fick barn (eller barnet fanns i magen egentligen) så tyckte jag att sådana händelser var hemska, men eftersom jag inte direkt kunde sätta mig in i situationen så passerade sånt mitt medvetande ganska lättvindigt.

Nu är det en helt annan sak. Jag har fortfarande ingen aning om hur jag skulle reagera om det hände Vilhelm något, men jag är säker på att jag skulle vara helt förstörd. Föräldrarna i fallet ovan kan omöjligen lastas för det som hände, men hade jag varit förälder hade jag nog plågats hela livet av tankar av skuld. "Varför tittade jag inte till honom oftare så kanske det här aldrig hade hänt" och sånt. Ofattbart, jag lider verkligen med föräldrarna och hoppas att dom inte klandrar sig själva för hårt.

Det gled över till fullt allvar här ett tag, det kommer inte att upprepas så ofta på den här bloggen.

Angående ironi

Jag vill bara förtydliga att mycket på den här bloggen bär spår av ironi. Det gäller i högsta grad det något hårda tilltalet av min kära sambo. Skulle vi ha en verklig konflikt av något slag så kan ni vara säkra på att den inte skulle föras här. Jag kallar henne gärna apan eller häxan eller så, kärleksfullt och ironiskt. Med samma ironi som Jenny kallar mig älskling.


Stoppa tjuven!

Min otäcka sambo har haft fräckheten att hela tiden stjäla de bilder som jag tänker publicera. Det gör mig svart inombords. Det värsta var när jag skulle skriva ett inlägg om min första fars dag, då stal hon godmorgonbilden. Fy!

Jag som hade tänkt berätta om att jag äntligen något att sätta på pluskontot med att vara pappa, t ex att man får som en till födelsedag liksom. Det här var faktiskt det första jag såg när jag vaknade i söndags, ganska mysigt faktiskt. 

Eftersom han var så gullig så blev han belönad med en puss


Nåväl, stölden fortsatte trots skriftliga varningar. det här var den senaste stölden:

Jag hade tänkt skriva nåt fint om det här ögonblicket, men nu känner jag mest okontrollerat raseri, så jag lämnar det därhän. Det är roligt att bada bäbis i alla fall. Det trista är att det verkar som om dom sänker temperaturen för varje gång. Jag har arbetat upp en teknik så jag lyckas duscha och klä på mig på 130 sekunder blankt så att jag kan klä på Grillhelm samtidigt som Apan duschar. Jag är ganska stolt själv. 

Nu är Krillhelm sur och ser mest ut såhär.


Då får jag min hämnd i alla fall, eftersom Jenny tar hand om honom när jag skriver blogg. Jag hämnades också genom att laga till en champinjonsoppa som Jenny inte var så förtjust i. Jag gjorde den på lök, vitlök, massvis med färsta champinjoner, hemmagjord kycklingbuljong, grädde och kryddor. mixade den slät och smakade av med lite sherry. Sen för att göra rätten barnvänlig så att Jenny skulle gilla den så hackade jag falukorv i pyttesmå tärningar, fräste på och blandade i. Det visade sig inte helt oväntat att Jenny gillade falukorven mest men fnyste lite åt själva soppan.

Nu känner jag mest att min säng känns så lagom mjuk, och jag själv så lagom sjuk. Jag går nog och lägger mig nu så får Jenny fortsätta att titta på skämtet till underhållning som kallas fotbollsgalan.

Veckans affärer

Lite slött med bloggandet senaste tiden. Det beror mest på att jag inte tagit mig tid, inte på att jag tröttnat. 

Sen sist har jag hunnit med lite små saker. Jag har hunnit varit sjuk, jag har hunnit hållt ett föredrag för en klass  på en KY-utbildning som jag sitter med i styrelsen för, och har har haft ett spännande möte med en tänkbar sammarbetspartner. Jag har också åtagit mig att eventuellt bygga en ny organisation på jobbet. Kommer att ta tid men är nog roligt. Men framförallt nödvändigt. 

Det är inte så mycket Vilhelmnytt förutom att han har hittat sina fötter. det är ganska roligt. Han har också börjat dreggla en massa. 

Det jag minns från min egen barndom är att nästan allt jag tog mig för gjorde jag i syfte att skaffa godis. Jag vet inte om jag var duktig på det, men jag minns nog mest bara nederlagen. T ex när jag sa till mamma att jag var hungrig på godis. Det funkade inte alls, istället för den reaktion jag hade väntat mig när jag skulle bli utfodrad av min kära mor så blev jag bemött med ett hånskratt. Såren sitter kvar djupt in i själen än idag. 

Vilhelm verkar inte ha några sådana tankar än. det verkar istället som att han gör allt som står i hans makt (inte så mycket) att se på tv. Han kan vrida huvudet 180 grader bara för att se på tv. Så här kan det se ut:

Så här kan han ligga i timmar. Här är ett till exempel:


Jag försöker i möjligaste mån hitta på andra lekar där sonen aktiveras lite mer, som t ex kast med liten son


eller sumobrottning


Jag brukar vinna för det mesta.
  

RSS 2.0