Delicatesser

Igår var det firmafest på jobbet. Jag hade verkligen ingen lust att vara där, så jag struntade i det helt enkelt.

Istället för att vara med på festen så gick jag hem där fru, barn och våra små gäster tvillingarna Pettersson ivrigt väntade på att pappa karlsson skulle komma hem. Vi käkade gott (se detaljer på Jennys blogg), och kollade på tv. Jag tvingades med stigande illamående se den utomordentligt vidriga filmen "sex and the city" eller vad den heter. Ofattbart att någon kan gilla smörjan. När lidandet var slut så tvingade jag mina gäster att se den fantastiska filmen "Delicatessen". Jag tror att våra ärade gäster gillade den någorlunda, även om hälften av tvillingarna knorrade en hel del och inte riktigt förstod hur bra filmen egentligen är.
Delicatessen
Idag är en usel dag så här långt. trist att gå upp, när jag kom till jobbet så var jag hungrig eftersom jag inte ätit frukost. Det som fanns till buds var rester från festen igår. Således bestod min frukost av några nävar lantchips och ett glas juice. Därefter gick allt fel. Eller snarare så gick min dator fel. gång på gång. Jag hatar den. Jag har just nu givit upp och skriver det här istället. Jag får se framåt istället, och det som händer nu känns angenämare. Först ska jag hem och käka lunch. jenny ska woka nåt. Sen drar vi iväg till Fläskkorvstuna över helgen. Det ska bli kul, jag kommer troligen att åka en repa till ölkulturcenter och dricka några trevliga och konstiga öl. Sen vet jag inget mer.

Trevlig helg!

Vilhelm-spotting

Såg på sambons blogg att hon hittat ett bevis på att Lillhelm växer ordentligt.  http://jennylinneamathilda.blogg.se/2009/october/jag-upptackte-nagot-roligt.html#comment 

Det blir roligare om man ser bilderna tillsammans:

Och en månad senare:

Det är ganska kul hur tydlig skillnaden blir i hur han fyller ut kläderna.

I går så hade vi Elin och Henrik på besök. Det var först fotboll (jag lämnar det okommenterat) och sen middag. Jag började koka ihop en liten porterstek i halvtid. Det blev gott. Men nästa gång jag gör porterstek så kommer jag inte att bryna köttet först. Det blev en stekytssmak så såsen som i och för sig inte var oangenäm, men jag vill inte ha den nästa gång. Men det var gott. Sen var det mer fotboll. Zkatan Ibrahimovic och Keita hade lekstuga. Det är inte särskilt spännande faktiskt. Det kanske skulle motsvara om allsvensk toppklubb spelade i div. 4 liksom. Det blir mer som när Harlem Globetrotters spelar. Mer show än match liksom.

Idag blir det nytt babysim, det ska bli roligt. Man ser fram mot allt i samband med det, om man bortser från logistiken att duscha sig själv, sin sambo och sin son på något sätt. Det är ganska roligt, för alla par verkar ha samma taktik. Först går killarna in och blixtduchar. sen tar man snabbt på sig kläder och skyndar ut utanför omklädningsrummet och väntar på att få sitt barn levererat. sen kan mammorna duscha. Det roliga är att det står 8 killar framför en lång rad skötbord och väntar. 

Nåja, man lär sig nog med tiden hur det där ska gå till.  

Spa-dag

Vi tycker att Vildhelm har blivit lite förvildad på senare tid, så vi var tvugna att hitta på något för att lugna ner honom. Vi började med att trötta ut honom.

Vi åkte till Heron City och gick lite i möbelaffärer. Vi letade främst efter en lampa till vardagsrummet. Vi hittade några fina, men det är svårt att bestämma sig.

Dachshund Accent Lamp-1
abduction-lamp.jpg
A Christmas Story all four Leg Lamp

Vi tröttnade snart på jakten på ljus, och fortsatte istället till Willys för att handla middag, bjudmiddag till i morgon, samt spagrejer till Dillhelm.

Dillhelm hade varit vaken och fick sitta framlänges på pappas mage under shoppingturen och sög girigt i sig av alla intryck. Speciellt intressant var hyllan med pasta. Han somnade som en liten sten i bilen och fortsatte att sova någon timme till. När han vaknade så blev det pedikyr, manikyr, ögonbrynsplockning och ansiktsmask.


Lyckligtvis sammanföll kvällens spaövningar med förberedelserna till morgondagens bjudmiddag. Jag fick ägna mig åt min hobby att skära saker i små små bitar. På bilden nedan så ser ni hur en typisk lördag kan se ut hemma hos oss.
 

Vi åt lite middag med fisk och potät och tittade lyckligtvis inte på körslaget, trots protester från mor i huset. Vi såg nån film av Roman Polanski med Johnny Depp som var ok men inte så mycket mer. Jag roade mig med att fråga Jenny om hon visste vad Roman Polanskis lillebror hette, och när hon sa nej så sa jag att han hette Novell Polanski. det trodde hon inte på. Sen frågade jag om hon visste att Johnny Depps brorsa ägde en chipsfabrik och hette Johnny Dipp. Det trodde hon inte heller på. En halvtimme senare frågade jag om hon visste att Johnny Depps brorsa var psykiskt sjuk. Det visste hon inte. Jo, och han heter Johnny Knäpp sa jag. Ungefär då tyckte Jenny att det var dags att gå och lägga sig. Och därför sitter jag här och skriver.  

Om jag nånsin skaffar en tatuering

Det gäller att först skaffa en rolig missbildning, då kan man lätt hitta en fin tatuering. Den här är nästan mer en instruktion än en tatuering på nåt vis.

Funny Tattoo - Make It Work

Eller, så får det bli något fint som man kan vara stolt över som t ex
Funny-Tattoos-Alf

Jag hade faktiskt en lumparkompis som hade gjort ett tatuering som hans brorsa hade ritat, det var en asful tiger. såg ut ungefär så här fast det var en tiger:
Funny-Tattoos-CrashBandicoot'sCousin

Jag ska nog inte tatuera mig trots allt. Men Johanna, du som gillar tatueringar kan gärna ta några av mina tips. Jag kan nog sträcka mig så långt att jag betalar tatueringen om du gillar nån.

Did I tell you that I love you?

Vi borde ha döpt vår son till Jerry Vilhelm istället som det verkar.


Det blev spännande igår. Jenny hade lagat en laxgryta med curry, kokosmjölk och lite sånt. Det var snällt. Jag tänker såklart kontra så fort som möjligt genom att laga en festlig måltid. Här är receptet steg för steg:

Grillad gullegris (två personer)

Ta två såna här


Gör så här


 

Servera så här



Det blir extra festligt om man klär ut maten innan man serverar. kostymen ovan är bara ett förslag, man kan såklart variera i oändlighet.

Det här är det svåraste med att blogga, hitta på en rubrik.

Det är nu bevisat att det går att göra tjälknöl (eller om det heter knul, inte vet jag) på kalv. Inte för att jag tvivlade på det, men jag utgår ifrån att det inte är sista gången jag äter det. Det var väldigt gott. Sen hade Jonas gjort en god potatisgratäng och en cognacssås. Och så lite rödbetor på toppen. Cognagssåsen var väldigt god, men hade inte behövts. Det var roligt att jag också kunde identifiera att det var en skvätt flytande rök i såsen. Måltiden får ett mycket högt betyg, och jag kommer nog att göra ett eget försök att kopiera delar av den i framtiden.

 

Idag blir det spännande, för när jag per telefon ställde standardfrågan ”vad ska vi äta ikväll?” så fick jag inte stanardsvaret ”jag vet inte” som dessutom brukar följas av ”nej jag är inte sugen på det” när jag kommer med förslag. Idag blev svaret ”det blir en överraskning” så jag har högt ställda förväntningar.

 

Det var också skönt att Grillhelm inte verkat få några direkta biverkningar av vaccinet. Lite grinig i går kväll, men sen glad och sov gott hela natten. På morgonen efter tidigt morgonmål fick han ligga i sängen brevid pappa. Det är uppenbart att jag är hans stora idol eftersom han försöker efterlikna mig så mycket han kan.

 

Bilden är handstulen från jennys blogg, men det struntar jag i.


Dagen

Dagen inleddes med att ringa in en halvdag semester och övergick till att ligga kvar i sängen och sniffa på sonens huvud samtidigt som han låg och skrattade. Sen gick Jenny sin väg och tog med sig honom, hon skulle till en kompis. Själv låg jag kvar och trivdes i min säng. När jag tröttnat på det så gick jag och bytte födelsedagspresentströjan jag fick från Jenny. Jag fick en jättefin tröja, men den var för kort i ärmarna. Det trista var att den inte fanns kvar. Jag fick köpa en annan inte lika fin istället. Sen till jobbet.

 

Väl där väntade en del mindre angenäma samtal och några mer angenäma. Några beräkningar och nu skriver jag här. Det som följer är att jag ska åka hem till Jonas m familj och käka lite middag. Tanken var från början att Jenny och Angela skulle gå och träna medan Jonas och jag lagade mat, men Angela skulle på andra äventyr och lämnade hus och hem vind för våg till ensam Jonas med två barn. Då ställdes planerna om något. Jenny går och tränar och jag och Jonas lagar mat. Nu hade Jonas hittat en kalvstek i frysen och har under natten gjort tjälknöl, och är i skrivande stund upptagen med potatisgratängtillverkning. Så mitt bidrag blir att hitta ett lämpligt vin till detta. Jenny kommer nog dessutom att hoppa över träningen. Det gör hon inte av lättja tror jag, utan snarare på grund av Lipsillhelm. Han har vaccinerat sig idag, och det gick ju bra och så med väldigt få tårar och gnäll. Problemet är om det kommer en reaktion som tydligen är vanlig. Om han får feber och blir ledsen så väger den faderliga tröst jag kan erbjuda lätt mot mammas vältankade bröst. Så jag tror att träningen blir inställd för jennys del.

 

Nu ska jag gå min väg. Hejdå.


Den stora födelsedagshelgen

Den stora födelsedagshelgen fortlöpte utan missöden. Jag hann inte träffa min son så mycket. Först stod han övergiven i sin babysitter, bortglömd och ensam samtidigt som mor och far var strängt upptagna med att städa och stycka kött och så.
Notera den läskiga björnen i bakgrunden som lömskt tittar fram

Sen kom det diverse människor och slogs om den stackarn som giriga gamar, så att jag knappt fick se röken av honom. Först på lördagen kom Jennys familj från Fläskkorvstuna. Det var roligt och trevligt. Roligast för vissa och jobbigast för andra var när jag och Jennys pappa satt och kollade på Fear and Loathing in Las Vegas på natten och skrattade i 130 decibel, minuter och km/h. Det uppskattades bara lite av resten av familjen som gjorde tappra försök att sova. Dom borde dock ha vant sig vid det här laget att det är ganska utsiktslöst vid de här sammankomsterna.

På söndagen kom min familj på fika. Det var lugnare men likväl trevligt. Det var nästan lika många småbarn som vuxna så när jag inte såg Grillhelm så kunde jag bara böja mig ned och plocka upp valfritt barn ur barndrivorna som substitut. Tänk ungefär såhär fast med sötare barn:

När Grillhelm till sist återlämnades på söndagkvällen så fick jag en liten stund med honom i alla fall. Men det var för lite tyckte jag, så jag tog semester på måndagen och spelade guitar hero med min son. Det vill säga pappa spelar och sonen hejar ivrigt på genom att gråta och skrika. Det ska bli kul när han blir så stor så att vi kan byta roller. På kvällen åkte vår lilla familj till babysimmet. Det var som gången tidigare oerhört jätteroligt. Däremot så måste jag protestera lite mot den falska marknadsföring som babysimmeriet står för, då dom hävdade att bäbisarna skulle vara helt slut efteråt och sova i fyra timmar i sträck men att man inte skulle bli orolig. Men den vattenbekväma Sillhelm pratade glatt om sina upplevelser fyra timmar i sträck i stället. Trevlig och gladlynt liten gosse det där, jag gillar honom.   


Mitt första inlägg - Temavecka

Jag får aldrig vara med och påverka Jennys blogg i någon större utsträckning, så jag får helt enkelt göra en egen. Välkomna till mig blogg. 

Jag tänkte inleda min blogg med ett kuriost samband som kan te sig något märkligt. Jag har märkt att min son betett sig som vanligt egentligen denna vecka, men han har koncentrerat sina olika aktiviteter till en dag i veckan. kort redogörelse:

Måndag:
Den mest normala dagen hittills. Det var ju babysimmet som var det mest ovanliga här. det var för övrigt något av det roligaste jag gjort, rekommenderas varmt. Han vad ju glad hela tiden, trots tidig kallsup. andra kids som fick det fick lämna bassängen åtföljda av förskräckta föräldrar. Våran lilla vettvilling bara hostade sig tårögd och sen simmade han lugnt vidare och njöt av sceneriet.

Tisdag:
Stora kräkdagen. Han kräktes mycket och ofta. På den korta tid jag han umgås med honom så kräktes han ner tre tröjor åt mig. Den sista orkade jag inte ens byta, den fick vara på.

Onsdag: 
Han lyckades med konststycket att vara surare på en enda dag än han varit i hela sitt liv sammanlagt tidigare. 

Torsdag:
Beppes godnattstund hela dagen. Han sov hela tiden. Jag var i och för sig inte hemma, men rapporter hemifrån kungjorde att det var så. när jag kom hem från lite trivsel på vietnamesisk krog på söder så sov han naturligtvis på sin mor. Han såg ut som en sjöstjärna som klängde sig fast vid ett båtskrov eller nåt sånt. Han sov redan för natten såklart, med undantag för en liten nattmacka.
notera hur hans mor samlat alla hushållsapparater inom räckhåll brevid sig i soffan. Utanför bild i soffan så står micron och en vattenkokare.
Fredag:
Stora decibeldagen. Han skrek (inte argt, bara glatt och högljutt) och gapade hela tiden. han skrämde livet ur sin stackars pappa över telefon med sitt gormande. Han har förvånande och oväntade röstresurser det lilla trollet.

Nu har vi bara två dagar kvar på veckan, jag undrar om temaveckan kommer att fortsätta? Vi kan ju hoppas på en glad-dag i morgon, men det finns såklart inga garantier för det. Jag tror det kommer bli stora ondskedagen:


RSS 2.0