Hajpojken

Fredag. Förhoppningsvis väntar en lång och trevlig helg. Jag är trött, och det beror främst på att Sill odlar nya tänder som en hel vithaj. Nu har han 6 tänder tydligen. Hoppas han tar paus i tandodlingen i helgen så att mor och far får sova ordentligt.

När man är så trött som man är så kommer man ibland på briljanta samband. Jag satt och tänkte på just ingenting i morse på väg till jobbet, och plötsligt stod ett samband klart för mig. Jag har alltid trott att hantverkare och byggare börjar jobba astidigt för att störa sömnen på hederliga människor. Så må det eventuellt vara, men det är inte huvudskälet. Alla byggare och hantverkare åker bil till/från jobbet, visst? Eftersom dom jobbar på olika ställen hela tiden. Poliser jobbar generellt sett inte från tidig morgon till strax efter lunch. Kanske på kontor, men inte som trafikpoliser. Det innebär att hantverkare och byggare kan dricka sina frukostöl, lunchöl och mellanmålsöl bäst dom vill, och sen köra hem på lugna och polisfria gator. Det säger sig själv. 

Jag minns särskilt ett tillfälle när jag bodde på lappkärrsberget och dom höll på att asbetssanera fasaden. Då hade vill byggställningar precis utanför fönstret och det knatade byggare utanför hela tiden. Eftersom jag vid tillfället var student så var jag hemma och såg eländet. Plötsligen kl 10.30 så stannar en byggfarbror utanför fönstret med ryggen mot väggen. Ur benfickan på byxan halar han upp en burk elefantöl och dricker girigt. Det är en av mina två kontakter med byggare. Den andra var stambytet i vår nuvarande lägenhet, och det gick smidigt förutom att kakelsnubbarna hade kaklat igen det som var förberett för el innan det fanns nån el indragen. Elekrikerna var inte så glada.

Jag kanske ska börja kalla Sill för hajpojken istället om han inte slutar odla tänder.

Trevlig helg!

Skägg

Jag har den senaste månaden odlat helskägg. Det har varit ganska roligt, men det kliar. Jag trivdes ganska bra i skägg, men igår rakade jag bort det. Jag rakade bort det i etapper, så först gjorde jag jättestora sideburns med bikerskägg. Det var väldigt fint. Tyckte inte Jenny. Jag tog bort sideburnsen, och det var fortfarande status quo. Jag fortsatte och tog bort så jag bara hade bajsskägg, och det tyckte inte ens jag var fint. jag rakade en fin mustasch som liksom gick ner på sidorna av hakan a la Lemmy i Motörheads, men det fick jag inte behålla hemmavid. Jag rakade en vanlig mustasch, och sen rakade jag en fin liten tunn mustasch varvid jenny sa att jag skulle sluta larva mig, och jag fick snällt raka bort resten.

Nu känns mitt ansikte så tomt och utryckslöst, känner mig som Dr. Bunsen i mupparna


Kanske ska jag skaffa ett nytt skägg någon dag.

Trivseltisdag

Igår var jag tvungen att gå tidigare från jobbet (ååå så hemskt för mig vaa?) för att leka med min son. Jenny har fått en träningstid kl 17.00 med fotbollen och misslyckades med barnvaktsvärvning, så stålpappa fick rycka ut och skolka från jobbet. jag åkte till kärrtorps ip där den lille gossen satt och charmade diverse fotbollstjejor. Stålpappa tog son och vagn och gick hem. Väl hemma så inleddes ett tvåtimmarspass lek, som både son och far uppskattade mycket.

Jag var däremot tvungen att vara på jobbet lite tidigare idag för att jobba igen lite saker, men det fick väl vara ok.

Ikväll blir det lite samkväm med Elvisp och HammarbyHenke. Vad vi ska hitta på förutom enklare middag ligger delvis dolt i föregående mening. Ska bli trevligt och förhoppningsvis roligt också. Hörde att Jesper Blomkål registrerats som spelare också, är faktiskt lite nyfiken att se honom spela. Det blir dock inte idag eftersom han inte är uttagen i truppen.

Nu är det nytt semesterår förresten, och jag är ganska sugen på att ta semestern direkt för att sen gå på kanske ett års pappaledighet. om jag sköter det här snyggt så kan jag dessutom se till att vi har fler bäbisar då, och då är det bara att ta ny pappaledighet. Så där kanske jag kan hålla på i några år.

Jag måste larva mig lite också: det här tycker jag är väldigt innovativt, lite som stureplans motsvarighet till schweizisk armékniv i multifunktionalitet



Trevlig tisdag kära läsare!

Choklad

Min kollega Höns är ibland med i reklamfilmer. Här är den senaste från Cadbury som är kul. Kolla in vettja!

http://www.aglassandahalffullproductions.com/ 

Jag får förlåta honom att han ringde mig från flygplatsen på måndagen och sa att han var på väg till london och kanske var hemma på torsdag. Det fuckade min planering en smula. 

Jag orkar inte bry mig om Bea Ask längre, jag bara hoppas att hon försvinner tyst av sig själv.  

innovativ son

Min son har exakt tre tänder. Två i underkäken, och en i överkäken. Sin tand i överkäken har han ägt i ganska exakt 36 timmar. Eftersom han har barnasinnet kvar så betraktar han den som en leksak, och den roligaste leken just nu är tretandsgnissel. Jag är inte alls förtjust i det måste jag säga, det låter obehagligt. I övrigt så verkar han ha piggnat till efter sin feber, det är svårt att säga om det berodde på svinsprutan eller tandblommning.

Idag åker vi till fläskkorvstuna vilket jag ser fram mot mycket. Det är alltid väldigt trevligt och jag älskar Jennys familj. Dom verkar inte ogilla mig alldeles för mycket heller, och jag tror att det var plus i kanten att jag var co-producer till Vilhelm. Honom gillar dom i alla fall, det vet jag.

Nu har jag inte tid med det här längre, glad påsk, och för övrigt tycker jag att Beatrice Ask ska avgå med omedelbar verkan


RSS 2.0