Öppen förskola

Riktig blogg kommer senare, såg just den här reklamen på tv och förundrades.

http://www.youtube.com/watch?v=0MnqOWxTauk&feature=related

Min gissning är att den är fälld i granskningsnämnden innan jag hunnit publicera det här inlägget.


Att vara hemma med sill

Är som säkert framgått väldigt roligt, men det går mycket energi till att vakta varje steg han tar. Idag har han t ex lyckats doppa handen i toaletten, nästan ätit en fimp, slitit ut alla dvd-filmer från hyllan två gånger och lite annat smått och gott. Men det går inte att vara så arg på honom, nät han ser ut så här



Sen hittade jag honom här igen



hejdå


Ingen öppen förskola

Idag hade jag tänkt ta mig till öppna förskolan med gossebarnet. så blev det icke. Det är lite dumt för dom har bara öppet tre timmar om dagen fyra dagar i veckan. Men jag får bara gå två dagar totalt sett, eftersom en dag är till för unga föräldrar under 25, och en dag är till för barn som är max 6 månader. Så två återstår.

I går promenerade jag till Farsta centrum, och hem igen. Det var lite drygt 13 km, jag känner mig ganska duktig förstår ni. Jag gick i rask takt. Dagens fråga till tävlingen är hur lång tid tog det för mig att gå till farsta fram och tillbaka? Den som kommer närmast får en poäng.

De som gissade på förra tävlingen var Fido, Johagga och Penny Gettersson. Ställningen är:

Jenny 3
Ida 3
Elin 1
Johanna 1
övriga 0


Detta fält måste fyllas i

Två gissade rätt på gårdagens fina tävling, och nu ser scoreboarden ut så här:

Jenny 2
Ida 2
Elin 1
övriga 0

Jag ändrar härmed kommentatorsfältet så att man inte kan tjyvläsa kommentarer för att placera sig i tävlingen.

Dagens Var Vistas Vilhelm:


Lite klurig, men det finns logik och går att lista ut med lite bakgrundsinfo.

I går hade vi en trevlig dag, jag sillgick 7 km och mötte Jenny på väg hem när hon skulle hem från jobbet. Vi gick och handlade för kvällens aktiviteter, och jag fick ställa mig i köket och marinera biff i chili och lime och lite annat gott. Till det serverades nudlar och en sallad på vitkål och morot, i en stark sås. Sen öppnade vi familjebaren, jag fick vara bartender.

Vilhelm är tvungen att använda en stol för att beställa.

Här kommer ett litet klipp på sonen.

http://www.youtube.com/watch?v=1LxQLloWc70

Korvens Slimhall

I går var jag och Vilhelm duktiga och gick 7,5 km. Det var skönt och kändes bra. Sen när jag kom hem så lämnade jag över ansvaret till Jenny en stund, och jag gick ut och sprang några kilometer till för att komma över milen. Duktigt va? Målet är att förflytta sig minst en halvmil om dagen.

Tävlingen har ju sparkat igång, och den enda som har gissat och gissat rätt är Elvisp, så ställningen är Elvisp 1 - alla andra 0.

Dagens tävling består av två delar som var för sig ger en poäng. Det första anspelar till dagens rubrik. Korvens Slimhall är ett anagram för en person eller sak. Den som gissar rätt samlar en poäng i tävlingen. Andra delen är Var Vistas Vilhelm ?



Även detta moment ger en poäng. Nu är det dags att gå ut igen och avverka dagens halvmil.

Klicka på länken så får ni se när Sillhelm springer lite.

http://www.youtube.com/watch?v=1t0zAUkO-lw 


fy

så dåliga ni är på att gissa


Var vistas Vilhelm?

Denna fråga i alliterationsform kanske blir ett stående inslag under pappaledigheten. Jag tar en bild på ett ställe så får ni gissa var vi är. Den som gissar flest rätt under min pappaledighet vinner en date med mig, eller Vilhelm. Priset går inte att byta mot kontakter.



Vi hade stor lekförmiddag idag, och far och son skrattade och lekte livligt. Det var roligt. Det godaste han vet just nu är förresten ärtor, som han inte kan få nog av. Han äter dom först och sen kanske han kan tänka sig att äta något annat.


Bevisföring

Igår var min första dag som pappaledig. Det var otroligt roligt. på söndagen visade järnkanslern Jenny att hon är lärare och höll en tvåtimmars föreläsning om hur man tar hand om min son, och jag önskade att jag hade genomfört min sluga plan att tatuera in ögon på ögonlocken som jag funderat på så många gånger, så att jag kunde sova mig igenom föreläsningen obemärkt. Det gick inte nu.

Jag insåg att jag skulle få genomlida ett tvåtimmars förhör igår när hon kom hem från sin första arbetsdag, så jag dokumenterade dagen visuellt så at hon fick se att jag genomförde dagens aktiviteter och inte glömde att lära honom andas eller nåt.

Kl 7.50: Frukost. Han får gröt avsedd för ändamålet.



Kl 7.58: Han får vatten efter gröten.



Kl 8.01: Pappa glömmer inte tandborstning



Kl 11.38: Vilhelm visar stolt upp sin nya vikt och längd (9935 och 78,5) trots att han inte gillade sprutor så mycket.



Kl 11.56: Lunch. laxgryta och vatten till Sillhelm, och stark pannbiff och läskeblask till pappa. Allt går som smort förstår ni



Sen fick vi problem och så gick det som det gick.



Lyckligtvis hade vi ett extraliv, och vi kunde fortsätta från skogskyrkogården mot hemmet. Vi gick hem och lekte lite, och sen kom mamma hem. Hon hade egentligen bara invändning mot att jag hade slösat ett extraliv, men i övrigt gick det bra. När mamma kom hem kl 14.20 så var hon förstår väldigt trött och var tvungen att surfa runt på bloggar i några timmar, samtidigt som pappa reducerade sin hemmakokade oxbuljong till en Boeuf Bourguignon att äta till kvällen. På det hela taget en fin dag.

En sak till som jag tänker försöka göra är att promenera allra minst 5 km varje dag under pappilappledigheten. Hittills har det gått bra. Igår blev det 6 km och idag 9 km. Jag har en rolig app som heter run keeper som har koll på var man går och hur långt osv. det är ganska kul att se på karta var man går och har gått. Det trista är att gps:en suger asmycket batteri så man måste ladda fullt hela tiden.

Idag var jag och klippte mig, jag promenerade från Karlberg till Odenplan. Sen promenerade jag till Gamla Stan och var jag förbi jobbet som hastigast. Vilhelm käkade lunch samtidigt som jag jobbade undan lite. Sen promenerade vi från Gamla Stan till Södra Station. Därifrån tog vi pendeln till Farsta Strand där vi gick av och promenerade till Skogås. när vi närmade oss skogås så började jag bli vimmelkantig. Kl var 14 och jag kom just på att det enda jag ätit var två svepta koppar kaffe på jobbet. Jag hade gått upp 7.30 så det var inte så bra. Lätt att glömma bort sig själv när man är hemma, ska skärpa mig med det.

Ni vackra läsare får gärna ge lite tips på vad man kan göra som pappilurkledig i den här stan.


Jennys nya jobb!

Jenny har ju fått jobb, det är väldigt roligt, hon börjar redan på måndag. Skolan har en bra hemsida med mycket information, så den som är intresserad får gärna gå in och läsa lite. Ska bli kul att få se hennes bild på personalsidan!

http://mullbergaskolan.se/
 

Snart pappaledig

Nu har jag bara några timmar kvar tills jag ska vara pappaledig. Känns helt surrealistiskt. Så här glad är jag

Jag undrar vad jag kommer att bli för en förälder när jag är ledig? Kommer jag bli en rolig förälder som åker omkring till olika skansar och sånt, eller kommer jag bli en som sitter hemma och kollar på topmodel hela dagarna som Jenny? Jag tror inte att det kommer bli så mycket topmodel för min del, dels för att det är astråkigt och dels för att Tyra är läskig


Jag får ägna mig åt att koka buljonger hela dagarna istället. Jag har lite märgben hemma som jag tänkte bränna av och koka. Jag frågade Herr K på jobbet hur han gjorde, och han har bara kokat i 70 litersgryta i 18 timmar. Jag har inte någon sån gryta så jag får göra på mitt sätt.

Jag såg förresten den här flarran hemma hos oss

Pömsiga persikor? Jag har alltid lärt mig att pömsig betyder sexuellt utmattad. Jag vet också att jag vid något tillfälle slagit upp ordet också och just fått den definitionen. Däremot så tänkte jag slå upp det nu för att länka, men det gick inte riktigt då det verkar vara en vild diskussion om huruvida det är så eller icke. Oavsett vad så är det ju ganska roligt att dom döpte sin produkt till det. Dom har också dofterna "porriga päron", "ekivoka äpplen" och "horiga höns". Det var nåt med päron i alla fall.

En stor fördel bloggledes är att jag kommer att ha tillgång till vardagsdokumentation i bildform, vilket gör att jag kan lägga upp lite mer sillbilder här. på jobbet har jag väldigt lite tillgång till det tyvärr.

Jag tänkte förresten att jag kan resa bort någonstans nu när jag är ledig med sill, men jag tror att Penny inte kommer att tycka att det är någon bra idé. Jag får nöja mig att åka till typ rågsved och handla lamm eller så.

Jag tror att jag kommer bli en bättre bloggare framgent, främst för att jag kommer att ha nåt intressant att skriva, det vill säga intressant för mig. Så återkom gärna efter helgen och kolla hur det går för mig!

Jag gillar Nanna

Hej mina kära små läsare! Jag är en trogen radiolyssnare förstår ni. Men jag lyssnar bara i efterhand och jag lyssnar bara live när jag sitter i en bil av något slag, oftast i en saab förstår herrskapet. Jag lyssnar just nu på trenne program:

Kyss min plysch
Tankesmedjan
Sommar

varav de två översta är otänkbart att jag missar något avsnitt av. Det fina med det här är att jag tack vare mitt lyssnande råkade hitta den här sidan http://fulheten.com/ av Nanna Johansson som jag blev blixtkär i. Eller vad sägs om den här fina bilden?


Semester slut

Och jag känner mig såhär:



Två veckor sen pappaledig, wohoo!


RSS 2.0